- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 21 березня 2015 р.

«ОЛІГАРХІВ ГЕТЬ ВІД ВЛАДИ!»: МАРШ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ у ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ

Сьогодні, 21 березня 2015 року, в Дніпропетровську відбулася хода соціальної справедливості проти підняття тарифів на житлово-комунальні послуги, проїзд в маршрутних таксі міста, а також на знак протесту проти невиплат заробітної плати працівникам Південмашу.


Пропонуємо повний відеозвіт та фоторепортаж про подію, а також зміст ухвалених мітингом резолюцій.

Матеріал підготував: Сергій Філіпенко

                                  Президенту України П.Порошенку                            
                                          Голові Верховної ради В.Гройсману  
                                         Прем`єр-міністру України А.Яценюку

Резолюція Маршу соціальної справедливості

Ми обурені антинародною політикою влади щодо українських трудівників ( робітників, чесних підприємців, селян), яка спричиняє геноцид. Понад рік тому Український народ вийшов на Майдан не для того , щоб одні олігархічні партії змінили при владі іншу олігархічну партію. Найкращі сини віддають свої життя за Україну не для того , щоб в ній створювались найліпші умови  для розкошування багатіїв та вимирання простих людей.  Ми боролись та боротимемось за те, щоб політика проводилась в інтересах звичайного народу. Тому, вимагаємо:
1.  Припинити зростання та знизити тарифи на комунальні тарифи( теплоенергію, воду, електроенергію, газ).
2.  Націоналізувати галузі, в яких є природна монополія, передусім, енергетику.
3.  Повністю погасити заборгованість з зарплати робітників Південного машинобудівного заводу.
4.  Ввести кримінальну відповідальність за вчасну несплату зарплати.
5.  Забезпечити належне підвищене оподаткування прибутків олігархів
6.  Заборонити приватизацію прибуткових державних підприємств.

В разі, якщо ми протягом 2 тижнів не побачимо реального виконання наших вимог, будуть проведені не лише в Дніпропетровську значно численніші акції протесту з вимогою про негайну відставку  центральної та місцевої влади.


Виконуючому обов’язки
Дніпропетровського міського голови
Булавці Галині Іллівні 

РЕЗОЛЮЦІЯ
Маршу соціальної справедливості

Ми, мешканці Січеслава( Дніпропетровська) обурені політикою міської влади, що на догоду бізнесових кіл прийняла антисоціальне та економічно необґрунтоване рішення про підвищення цін на проїзд у міському транспорті. У цьому ми бачимо відстоювання інтересів купки багатіїв, зокрема, депутатів міськради від ВО «Батьківщина» Жукова Т.Г., що є  заступником директора транспортного підприємства ВАТ «АТП 11205», та депутата міськради Резніка О.М., що є головою правління транспортного підприємства ВАТ «ДАТП-11231». Впевнені у тому, що міська влада повинна відстоювати інтереси громади, а не декількох паразитів, що живуть коштом простих трудівників .

З огляду на це, –

ВИМАГАЄМО:

1.  Скасувати рішення виконавчого комітети Дніпропетровської міської ради за №№ 155 – 174 від 10.03.2015 року про встановлення граничних тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу на міських автобусних маршрутах загального користування.
2.  Позбавити Комісію міської ради з питань транспорту, дорожнього господарства та зв’язку функції встановлення тарифів на проїзд в маршрутних таксі.
3.  Оновити та розширити парк міського електротранспорту. Створити комунальне підприємство, що забезпечить жителів міста муніципальним автотранспортом.
4.  Забезпечити цілодобову роботу електротранспорту. Збільшити кількість трамваїв і тролейбусів на маршрутах міста у години-пік, особливо – з 17:00 до 21:00.
5.  Скасувати рішення про ліквідацію ЖЕКів Індустріального та Самарського районів.
6.  Доручити міськвиконкому до початку нового опалювального сезону провести відкриті конкурси в усіх багатоквартирних будинках, під час яких мешканці будинків обиратимуть  підприємства, що надаватимуть комунальні послуги мешканцям цих будинків, створюватимуть ОСББ. Конкурс надалі проводити щороку.
В разі, якщо протягом 2 тижнів зазначені вимоги не буде виконано,  у нашому місті буде проведено Марш соціальної справедливості із вимогами про негайну відставку антинародної місцевої влади.

21 березня 2015 року.                                  Дніпропетровськ.

 Координатор    ГО «Громадський комітет
 по боротьбі з корупцією та організованою
злочинністю та порушенням прав громадян»         А.Бут
Голова профкому
«Захист
праці»
ДП «ВО ПМЗ ім. Макарова А. М. »
                    Є. Деркач
Голова Дніпропетровської обласної 
організації ВО «Свобода»                              О. Замковий
Голова правління ГО «Шанс»                                      В.Мирончук
Голова профкому ППО НПГУ
ВАТ «Завод« Дніпропрес»
                           О.Сімволоков
Голова ГО «Євромайдан-Дніпро»              В. Таратушка
Голова Дніпропетровської обласної 
організації Всеукраїнської профспілки

«Українська солідарність»                             І.Токовенко













































































































Немає коментарів:

Дописати коментар