- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 29 березня 2015 р.

Найпотужніші армії світу (інфографіка)

Мабуть, найкращим способом порівняти військову міць країн є практична перевірка. Зараз у світі тліє кілька гарячих точок, завдяки яким ми тривожно близькі до розвитку повномасштабних війн – в Південно-Китайському морі, бойові дії в Україні, і конфлікти на всьому Близькому Сході.


Для того, щоб оцінити бойову міць тієї чи іншої країни світу, американський інтернет-ресурс Business Insider звернувся до Глобального індексу вогневої потужності в рейтингу з 106 країн, що грунтується на основі більш ніж 50 факторів, включаючи загальну частку військового бюджету, кількість солдатів та обладнання, які кожна країна має у своєму арсеналі, а також вільний доступ до ресурсів.
Індекс фокусується на кількості озброєнь і при цьому не враховує їх якість (78 підводних човнів Північної Кореї, наприклад, вже давно застаріли).
Він також не враховує ядерні арсенали – ще один козир в геополітиці. На нього також не впливає військово-морський потенціал країн, що мають виходи до моря і володіють потужними флотиліями.
У рейтингу зібрані дані по 35 країнам світу, які володіють самим потужним військовим потенціалом. США явно лідирує у світі з військових витрат з більш ніж 600 млрд. дол. Відразу за Америкою слідує Китай, який володіє військовим бюджетом в 130 мільярдів доларів.
Згідно з доповіддю Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), США знизила свій оборонний бюджет на 7,8% головним чином через поступове виведення американських збройних сил з Афганістану та Іраку.
Росія збільшила свої витрати озброєнь на 88 мільярдів доларів і планує “модернізувати” свій арсенал зброї.
Особливу роль у нинішніх війнах грають авіаносці. Ці масивні суда дозволяють бути армії гранично мобільною, діючи по суті як пересувна військово-морська і військово-повітряна база. Авіаносці можуть також нести безпілотні літаки – нова віха військових спостережень.
Найбільш потужні армії світу


Немає коментарів:

Дописати коментар