- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділя, 1 березня 2015 р.

РЕЙХФОРМА: ДЕРИБАН КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА ПО-ДНІПРОПЕТРОВСЬКИ

У останній день календарної зими, 28 лютого 2015 року, в Дніпропетровську, в приміщені школи №24, відбулася зустріч представників громади житлового масиву Південний з представниками нелегітимної місцевої влади на чолі з Анатолієм Крупським.


Мешканці Самарського району міста Дніпропетровська стурбовані тим, що «дамоклів меч» рейхформаторів місцевого розливу завис над ласим шматом їхньої комунальної «власності».

Схема доволі банальна – за рішенням нелегітимної міської ради починаються процеси «укрупнення», після чого, без згоди споживача, комунальне підприємство (ЖЕК) наймає приватне (конкретика про ооо «Енергія»), куди силоміць відсіюючи переводять кадри комунального підприємства. Про це беззаконня присутнім повідомив народний депутат від цього округу Яків Безбах (відео + фото). Безбах закликав всіх присутніх дотримуватись українських законів.

А, що ж нам з цього приводу говорить УКРАЇНСЬКИЙ ЗАКОН?


Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, є об’єктами права власності Українського народу.

Стаття 140. Місцеве самоврядування є правом територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.


Відповідно до статті 6., первинним суб'єктом місцевого самоврядування, основним носієм його функцій і повноважень є Територіальна громада села, селища, міста. У містах з районним поділом територіальні громади районів у містах діють як суб'єкти права власності.

Відповідно статті 10., Ради - представницькі органи місцевого самоврядування.

 Відповідно до  статті 16., всі органи місцевого самоврядування є юридичними особами.  
   Матеріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, земля, природні ресурси, що є у комунальній власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, а також об'єкти їхньої спільної власності, що перебувають в управлінні районних і обласних рад.
   Рішення про наділення міських рад правами щодо управління майном і фінансовими ресурсами, які є у власності територіальних громад районів у містах, приймається на місцевих референдумах відповідних районних у містах громад.

Шановні мешканці Самарського району міста Дніпропетровська, пригадайте,
-      чи є Ваша територіальна громада (Ваш район у місті) юридичною особою – власником, а Ви – власниками,
-      чи обирала Ваша територіальна громада (як юридична особа) свій представницький орган – Раду,
-      чи наділяла Ваша територіальна громада (як юридична особа) відповідну Раду правами щодо управління Вашим майном і фінансовими ресурсами на місцевому референдумі.

Вони (самозванці) знають про те, що порушують чинне законодавство і добре розуміють, що колись за це прийдеться відповідати перед законом. Саме тому вони (самозванці) намагаються виправдати свої злочинні дії впроваджуючи схеморейхформи під виглядом реорганізації, укрупнення, оптимізації і тому подібного «покращення», маскуючи свою головну мету – геноцид з одночасним дерибаном народного майна українців.

Не просіть, а вимагайте! А, краще, утворюйте ТЕРИТОРІАЛЬНУ ГРОМАДУ, у відповідності до чинного законодавства, та ставайте ВЛАСНИКАМИ всього комунального майна і фінансових ресурсів.


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко 












Немає коментарів:

Дописати коментар