- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 28 лютого 2015 р.

ВІДКРИТА ЗАЯВА ВІД ГО «ЄВРОМАЙДАН-ДНІПРО»

     Голові Верховної ради
В.Гройсману
Президенту України П. Порошенку
Прем`єр-міністру України А.Яценюку
Голови ГО «Євромайдан-Дніпро»
Таратушки Віктора Васильовича
 площа Героїв Майдану, 1/356

 м. Дніпропетровська, 49000
                                                                        т. 097 390 95 42.

                                                                
                                  ЗАЯВА-ВИМОГА
Звертаємо Вашу увагу на те, що так звані нові тарифи на газ, тепло та електропостачання, які прийняті Кабінетом міністрів, є такими, які більш ніж 90 % громадян України, будуть не в змозі сплачувати взагалі. Таке ставлення до інтересів всього народу, є фактично – геноцидом нації, та вб’є її зсередини. При цьому ми бачимо. що жоден можновладець не переймається тим, як нам виживати в скрутні часи. Обіцяна в черговий раз «адресна допомога» жодного разу в історії країни не полегшила життя пересічних громадян, а в сутності є окозамилюванням .
Видобуток вітчизняного газу, його об’єми приховуються від спільноти, при цьому його вартість в рази менш ніж газу від агресора, про це Ви не згадуєте, фактично приховуючи можливість зменшення тарифів на газ та тепло для населення, а сам народ змушуєте сплачувати за той газ. який йде на потреби заводів олігархів! Це не є державницькою позицією, це позиція геноциду щодо власних громадян. Не є таємницею й те, що собівартість виробництва електроенергії значно менша тих тарифів які ми вимушені сплачувати за розцінками, які існують. При цьому, нові власники об’єктів електроенергетики – олігархи не вклали реальних інвестицій в розвиток галузі, всі електростанції, що є в Україні, побудовані в радянські часи за рахунок народу та придбані відомими особами - олігархами за безцінь, тобто, колишня влада продала інтереси суспільства, та надала можливість невеличкій купці «бізнесменів», продавати нам наше надбання, постійно та необґрунтовано збільшуючи фінансове навантаження на простих українців. Як жартували наші батьки – « нашим салом. та по наших губах ». Замість того, щоб покласти край пограбуванню народу України олігархами через непід’ємні тарифи, нове керівництво країни, яке до речі прийшло до влади через наш біль та кров, продовжує ганебну практику підтримки надпоживи купки магнатів, які жирують( Фірташа, Ахметова та інших), що продовжують нас грабувати . Пани Президент, Прем’єр, Голова Верховної ради, чи з такими гаслами Ви йшли до влади по наших трупах та за рахунок нашої крові? Чи за те ми боролися, та складали голови, втрачали товаришів, щоб Ви такі «хороші», прийшли до влади та зробили Україну країною жебраків? Мабуть ні, люб’язні. 
Тому, читайте, слухайте, сприймайте нас дуже уважно, поки Майдан не прийшов у Ваш особистий двір, ми вимагаємо від Вас:
1. Негайно припинити зростання всіх тарифів, доки Ви не зробите економічну ситуацію в країні такою, щоб середня родина, з низьким достатком, витрачала на газ, тепло, воду, електрику…не більш ніж 15 % сукупного прибутку, як це є у Європі. Пільги залиште своїм родинам. 
2. Негайно оприлюдніть у всіх ЗМІ повні дані щодо видобутку газу, нафти в країні, з наданням відкритого та прозорого розрахунку собівартості їх видобутку, об’ємів їх видобутку та звіт про їх використання.
3. Негайно оприлюдніть у всіх ЗМІ, повні дані та відкритий економічний розрахунок собівартості виробництва кіловат- години на кожній електростанції, їх у нас не так багато.
4. Ініціюємо прийняття закону України «Про обмеження прибутку при продажу електричної, теплової енергії та газу», де обмежити валовий прибуток виробника до 20% від собівартості; до 10% обмежити валовий прибуток організацій (підприємств), що подають (транслюють) теплову, електричну енергію, газ до споживача; до 5% обмежити валовий прибуток організацій (підприємств), які реалізують електричну, теплову енергію, газ, споживачу. Все це вже сьогодні дасть можливість – знизити тарифи для населення, та дасть шанс народу України вижити в тяжкий час. 
5. Негайно скасувати порочну практику часів Януковича в судовій системі країни стосовно так званих «судових наказів», де людину судили без її участі за «спрощеною» системою, це передусім стосувалось боргів населення саме зі сплати комунальних послуг та тарифів. Це повинно буде скасовано, всі спори постачальників будь - якої енергії, послуг, мають проводитися на загальних підставах.
6. Ініціюємо прийняття закону України «Про заборону постачальникам відключення житла від постачання комунальних послуг, а саме води та каналізації, газу, теплової та електричної енергії», тобто, якщо хтось з фізичних осіб заборгував за комунальні послуги, борг повинен стягуватися на підставі рішення суду, без права відмови від надання послуг постачальниками, та повинен стягуватись на загальних підставах згідно Закону України «Про виконавче провадження».
7. Вимагаємо реалізації вимог Євромайдану про націоналізацію всіх обласних енергокомпаній, підприємств що видобувають вугілля, нафту, газ в країні, виробляють електричну, теплову енергію, транслюють та реалізують її населенню.
8. Вимагаємо жорсткого контролю всіх владних установ над чисельними фактами, несплати заробітної платні найманим працівникам. В країні дуже повільне реагування органів прокуратури, міліції, судів щодо керівників підприємств -боржників. Часто норми ст. 172, 175 КК України, та їх застосування до винних, ігноруються саме цими органами, чим користуються шахраї – роботодавці. Вимагаємо змінити цю порочну практику України, а також зробити покарання за ці злочини жорсткішими, вимагати щомісячного звіту обласних керманичів про притягненню до суду винних в цих злочинах. Також вимагаємо зробити загальноукраїнську паперову та електронну базу – реєстр, де буде відображена інформація про боржника, про порушене кримінальне провадження, про хід розслідування, та про наявність вироку суду.
9. Вимагаємо почати реальну боротьбу з корупцією. На місцях в регіонах, не знищена жодна корупційна схема, є гучні скандали, але ж немає гучних справ корупціонерів з закінченням з судовим вироком.
10. Вимагаємо додати статтю в кримінальний кодекс України положення про кримінальну відповідальність суддів за прийняття незаконних рішень. Вимагаємо зняти на законодавчому рівні недоторканість народних депутатів, та всіх суддів. Скасувати дурну практику призначення суддів пожиттєво.
Голова ГО «Євромайдан – Дніпро» В.В.Таратушка
Координатор активу ГО «Євромайдан – Дніпро» А.М. Бут
Керівник штабу ГО «Євромайдан – Дніпро» І.І.Руденко
Начальник юридичної служби ГО «Євромайдан – Дніпро» Є.Ф.Шустров

28.02.2015р.
виконавець Андрій Бут
т. 097 589 05 81.


Немає коментарів:

Дописати коментар