- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 14 лютого 2015 р.

Звернення учасників мітингу-протесту проти невиплати зарплати працівникам ДП «ВО ПМЗ ім Макарова» 12 лютого

Ми, громадяни України, учасники мітингу-протесту проти невиплати зарплати працівникам ДП «ВО ПМЗ ім Макарова» вважаємо, що після Революції Гідності абсолютно неприпустиме та злочинне порушення основних прав громадян та працівників, закладених у Конституції України.


Кількамісячна невиплата заробітної плати на підприємствах області, яка Існує сьогодні, зокрема - на ДП «ВО ПМЗ ім Макарова» в умовах інфляції, яка галопує, є чинником, що несе загрозу не лише здоров'ю, а й життю працівників та їхніх родин.

Відмова від програми "Зеніт" на ПМЗ - це втрата близько 50 000 робочих місць в Україні (з урахуванням суміжних підприємств). Це проблема не лише заводу і КБ Південне. Це проблема України. І звучить вона так: бути чи не бути ракетної галузі, а Україна - космічною державою з передовими технологіями.

Перепрофілювання заводу істотно ситуацію не змінює. Устаткування специфічне, універсального майже немає. Перехід на будь-які види продукції не вирішує питання завантаження
.

Всі ці проблеми - завантаження, замовлень, ціноутворення, конкурентоспроможності і т.д. - Це зона відповідальності Кабінету Міністрів України (підприємство державне та оборонне), Космічного Агенства України та адміністрації заводу
.

Сьогодні працівники Південмашу виявилися на рівні біженців з Донбасу, навіть гірше. Для допомоги біженцям прийнята державна програма допомоги, їм допомагає ООН та інші міжнародні організації, волонтери. А працівники найнаукомісткошого підприємства України, які володіють найпередовішими космічними технологіями - космічне «обличчя» України на світовому рівні, тягнуть існування біженців в рідному Дніпропетровську
.

Робітникам набридло постійне приниження, вони нарешті відчули себе людьми, вільними, рівними та гідними. Цілюща хвиля Революції Переваги докотилася і до Південмашу, і робітники вимагають:

1. Негайно погасити всю заборгованість з заробітної плати, не виключаючи прямих дотацій з бюджету області та держави.

2. Розробити та прийняти спільну програму обласного та державного бюджету надання допомоги ДП «ВО ПМЗ ім. Макарова »з виплати заробітної плати та збереженню робочих місць фахівців-ракетобудівників.

3. Сприяти розміщенню держзамовлень в першу чергу на держпідприємствах, зокрема, оборонних на ДП «ВО ПМЗ ім. Макарова». При неефективній роботі держпідприємств - передусім, заводити кримінальну справу та змінювати керівництво, не допускати приватизації перспективних держпідприємств та лише в крайньому випадку їх ліквідувати.

4. Ініціювати відкриття Прокуратурою кримінальної справи за факом невиплати зарплати на ДП «ВО ПМЗ ім. Макарова »за ст. 175 КК України та по іншим підприємствам, де не виплачується зарплата. Забезпечити спільну роботу Прокуратури з громадськістю (профспілки, «Євромайдан-Дніпро») з даного злочину.

5. Прийняти програму податкових пільг або податкових канікул для ДП «ВО ПМЗ ім. Макарова ». на період виходу підприємства з кризи

6. Прийняти рішення щодо застосування штрафних санкцій за банківськими кредитами та відтермінування сплати комунальних платежів працівникам ДП «ВО ПМЗ ім. Макарова »до повного погашення їм боргів по зарплаті.

7. А також, звертаємо увагу на вогнище соціальної напруги, яке існує раніше у зв'язку з порушенням прав людини та Конституції України, яке триває щодо групи працівників ВАТ «Завод« Дніпропрес». А саме, невиконання вступили в силу рішень судів, які вступили в силу, зокрема, Вищого Господарського щодо відновленню на роботі та виплати заробітної плати, та невиплата заробітної плати на Дніпропетровському Експериментальному Винзаводі.

Матеріали по темі:

«ПІВДЕНМАШ»: ІЗИДІ «САТАНА»

«ПІВДЕНМАШ» ВИМАГАЄ РЕАНІМАЦІЇ (прес-конференція)

«ПІВДЕНМАШ»: ЗАКРОК ДО ВИБУХУ

НА «ПІВДЕНМАШІ» РОЗПОЧАЛИСЯ ЧАСТКОВІ ВИПЛАТИ ЗАРПЛАТИ ПРАЦІВНИКАМ


ГЕНОЦИД 2014: ДОВЕДЕНІ ДО ВІДЧАЮ

Немає коментарів:

Дописати коментар