- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 25 липня 2014 р.

Голові Дніпропетровської облради оголошено про підозру у зв’язку з подіями на Євромайдані у січні, коли побили сімох журналістів

Голові Дніпропетровської обласної ради Євгену Удоду (на фото) прокуратура Дніпропетровської області оголосила про підозру в здійсненні злочину за фактом нападу «тітушок» на активістів місцевого Євромайдану, що стався 26 січня біля будівлі Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА). Про це повідомляє УНІАН з посиланням на повідомлення прес-служби прокуратури Дніпропетровської області.

 26 січня під час сутичок біля Дніпропетровської ОДА постраждали  сім журналістів, близько 30 активістів,  і 27 співробітників міліції.  
 Як повідомили у прес-службі прокуратури, слідчі ще остаточно не визначили кваліфікацію статті, оскільки слідчі дії тривають. «Йде слідство. Остаточна кваліфікація статті поки що не визначена», – заявили у відомстві.
 Раніше прокуратура оголосила про підозру в здійсненні кримінального злочину, передбаченого ст. 293 Кримінального кодекси України, трьом активним учасникам подій, зокрема одному організатору. У червні прокуратура Дніпропетровської області заявила, що готова передати до суду кримінальне провадження відносно п’яти осіб за фактами перешкоджання журналістам під час подій 26 січня у Дніпропетровську.
 Нагадаємо, 26 січня близько 300 осіб напали на учасників Євромайдану в Дніпропетровську біля обласної адміністрації.  Під час протистояння було поранено двох операторів 34-го каналу Сергія Кочета і Даніїла Петерімова і побито журналістку  того ж каналу Наталію Свєтлову. В операторів стріляли  з травматичної зброї, їхні камери пошкоджено. Наталія Свєтлова  також отримала пошкодження від побиття палками. У знімальну групу телеканалу ICTV під час протистояння учасників мітингу та «тітушок» полетіло каміння. У шию поранено оператора каналу ICTV  Дениса Синьогіна, камеру розбито. Також постраждали кореспондентка 9-го каналу Ольга Владімірова  та журналістка радіо «Ера»  Наталя Біловицька. У кореспондента газети «Вести»  Ярослава Маркіна було розбито ноутбук та викрадено модем.


Немає коментарів:

Дописати коментар