- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середа, 26 березня 2014 р.

У Дніпропетровську створюють підрозділ резервістів за типом ЦАХАЛ

При Дніпропетровській обладміністрації створено Полк Національного Захисту.
А пізніше на його базі планують організувати підрозділ за зразком ізраїльського ЦАХАЛу.


Як повідомляє ОДА, «До Полку Національного Захисту можуть записатися всі громадяни, котрі бажають взяти участь у захисті Батьківщини від можливого російського вторгнення, однак з якоїсь причини були мобілізовані у військкоматі».
«Вказаний Полк є добровольчим формуванням. Згодом на його основі буде сформований підрозділ резервістів за типом Армії Оборони Ізраїлю», – повідомляє Борис Філатов.
«Більш детальну інформацію ми можемо розкрити громадянам, які вже зараховані до особового складу після проходження медичної та психологічної перевірки».
24 березня при Дніпропетровській ОДА була створена Рада оборони області. Єдина в Україні. До її завдання входять координація та взаємодія всіх силових відомств на випадок військового вторгнення.
Вже відпрацьовані всі сценарії – від видачі зброї населенню та охорони комунікацій на випадок, наприклад, парашутного десанту, до запасних каналів зв'язку між керівниками.


Немає коментарів:

Дописати коментар