- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

субота, 15 лютого 2014 р.

Усі затримані активісти звільнені з-під варти. Євромайдан звіряє дані

У п’ятницю, 14 лютого, останній з 234-х заарештованих активістів Євромайдану був звільнений з-під варти. Про це повідомили в Штабі національного опору, пише НБН.


Рішення щодо останнього активіста – Дмитра Полтавця – прийняв Голосіївський районний суд Києва.
Відзначимо, що станом на ранок п’ятниці під вартою залишалися всього 11 затриманих мітингувальників, в тому числі 4 – у Черкаській області, 2 – у Дніпропетровській і 5 – у Києві та області.
Також нардеп Сергій Соболєв заявив, що Євромайдан виконає свою частину зобов’язань за законом про амністію після того, як переконається, що були відпущені всі затримані активісти.
«В даний момент ми ведемо звірку (прізвищ – ред.) звільнених», – сказав С.Соболєв.
При цьому він підкреслив, що відповідне рішення Ради Майдану було прийнято вчора і буде оголошено одразу по закінченню звірки прізвищ звільнених з даними їхніх адвокатів через дві-три години.
Нагадаємо, в понеділок, 17 лютого, закінчується термін, відведений законом про амністію на звільнення протестувлаьниками всіх адмінбудівель, у тому числі приміщення Київської міської державної адміністрації, а також 9 вулиць у центрі Києва, де зведені 19 барикад.
Раніше рада Всеукраїнського об’єднання «Майдан» заявляла про готовність розглянути можливість виконання умов закону про амністію тільки після повного звільнення всіх заарештованих активістів.
Генпрокуратура повідомила про пом’якшення запобіжного заходу 224 активістам по Україні. Крім того, органи прокуратури підготували клопотання про пом’якшення запобіжного заходу всім підозрюваним особам, яким інкримінується вчинення злочинів, а саме масових заворушень, хуліганських дій, блокування адміністративних приміщень, транспортних комунікацій тощо в січні 2014 року.


http://galnet.org/top/103897-usi-zatrymani-aktyvisty-zvilneni-z-pid-varty-evromajdan-zviryaje-dani

Немає коментарів:

Дописати коментар