- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 27 лютого 2014 р.

Зупинити сепаратистів, щоб «Небесна сотня» не поповнювала свої ряди


Активісти одеського Євромайдану стурбовані нагнітанням напруженості в місті. Тут із кожною хвилиною загострюється протистояння між місцевими майданівцями й антимайданівцями.


А це може вилитися не лише у сутички, але і кровопролиття. Це засвідчують і події, що дев’ятим валом накочуються на нашу морську столицю. А в цей час губернатор Микола Скорик, не позбавившись навіть партквитка ПР, облудно заявляє, що в Одесі все спокійно і він контролює ситуацію. Дбає ж він хіба що про самозбереження та  захист місцевого чиновництва продажними «тітушками» і вірними йому прислужниками із правоохоронних органів.

Рядові майданівці на своїх віче і в соціальних мережах заявляють: «Якщо хтось із представників нової влади в Києві заявляє, що в Україні бунтує лише Севастополь, а всі інші мітинги й збори «сміхотворні», то ми б порадили їм побувати на сепаратистському антимайдані в Одесі й подивитися в обличчя тих, хто там збирається». А знаючий про сепаратистів не з чуток активіст заявив: «Невдовзі «Небесна сотня» поповнить свої ряди. Будуть убивати лише за те, що пишаєшся званням Українець». Такі передбачення зумовлені тим, що в Одесі швидкими темпами зростають озброєні та агресивно налаштовані організації з «ідейними тітушками»: «Народная дружина», «Славянское єдинство», «Молодежный альянс» та ін.

Добре обізнаний з таким становищем народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» на Одещині Павло Кириленко 25 лютого подав до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ звернення з вимогою негайно припинити діяльність у місті та області антиукраїнських сепаратистських угруповань, в тому числі груп так званих «тітушків». Адже їхні дії підривають національний суверенітет, провокують громадянські зіткнення, становлять небезпеку для життя громадян. Враховуючи постанову Верховної Ради про запобігання проявам сепаратизму та іншим посяганням на основи національної безпеки України, депутат вимагає негайно вжити заходів задля унеможливлення подальшого функціонування таких угруповань.

За словами свободівця, серед головних сепаратистів – місцеві прокремлівські маргінали: керівник «Молодежного єдінства» Антон Давидченко та координатор громадської організації «Дозор» Олексій Чмирь. «Так звані народні дружини, а фактично бандформування «тітушків» озброєні та мають чітко поставлене завдання – ескалація громадянського конфлікту та підрив основ української державності. Одіозних осіб, що їх очолюють, неодноразово перевіряли правоохоронні органи на предмет координації та фінансування іноземними державами для підриву миру та стабільності. На їхніх заходах систематично лунали висловлювання, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу в місті. Однак належної реакції з боку правоохоронців досі не було. Однозначно, що їхні заклики до сепаратизму, фізичної протидії учасникам Майдану є злочином. Наслідком потурання їхній діяльності вже стало кілька сутичок, під час яких постраждали працівники кількох  місцевих ЗМІ», – зазначив Павло Кириленко.

Поки що ні губернатор, ні правоохоронці не реагують на нинішнє загострення протистояння між активістами та учасниками місцевої «п’ятої колони», яка не лише підняла голову, а й сформувала т. зв. «народні дружини». А вони тим часом улаштовують зібрання під прапорами Російської Федерації, КПУ, імперської Новоросії та партії Сталіна, де називають нинішню Верховну Раду незаконною і виступають «проти держаного перевороту, який відбувся у Києві, проти європейсько-бандерівської політики та антинародної революції». Одеські «тітушки» вже спалили на сходах ОДА червоно-чорний прапор ОУН і оголосили, що віднині антимайдан узяв Одесу під свій контроль і тепер щовечора збиратиметься у центрі міста на Куликовому полі. На сторінці «народної дружини» УКонтакті вже виставлено оголошення: «Всі на Куликовое поле о 18:00!!! У повній бойовій викладці (каски (шлеми), дубинки та інше)».

Антимайданівці облудно заявляють, що вони не сепаратисти, бо «виступають за об’єднання України й Росії в одну державу». А ще вони збирають підписи з вимогою провести референдуми «на землях, які не визнають самозвану владу». В такий спосіб сепаратисти сподіваються перетворити південно-східну Україну на «незалежну від бандитської України – Бандерштату».

Досі в Одесі всі старі чиновники впевнено почуваються у своїх кріслах і поводяться так, ніби вони вже заплатили за свої місця новій київській владі. Вирядившись у тогу миротворця, Микола Скорик вкотре збирає представників політичного протиборства і створює координаційні ради. Єдина поступка, на яку зголосилися любі його «тітушки», це скинути маски, роззброїтися і разом із міліцією стежити за порядком.

Це не завадило українофобській організації «Сопротивление», очолюваній Ростиславом Бардою, виставити свої пости на вокзалах та при в’їзді до міста, аби запобігти появі підкріплення для одеського «Правого сектора». Зустрічати ж таких прибульців бандформування «тітушків» збираються не обіймами. Водночас дружинники Ростислава Барди передали  генеральному консульству Російської Федерації звернення з проханням до Владіміра Путіна «звернути увагу на події в Україні й дати свої коментарі щодо хаосу, що заполонив усю Україну».

Тож і досі ніхто не зупиняє одеських сепаратистів, які діють за мовчазної згоди місцевого керівництва. Одеські майданівці, які вже окропили своєю кров’ю площу біля ОДА,  не безпідставно звинувачують губернатора у провокуванні нових побоїщ. Якщо ж, не приведи Боже, одесити поповнять «Небесну сотню», то жертви ці будуть на совісті Миколи Скорика.
Сергій Горицвіт


Немає коментарів:

Дописати коментар