- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 14 січня 2014 р.

Шапки-маски - працівники яких підрозділів міліції можуть ховати своє обличчя?

14.08.2013 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 594 “Про формений одяг працівників міліції”, в якій зобов’язав МВС розробити й затвердити “правила носіння форменого одягу та знаків розрізнення особами начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які мають спеціальні звання міліції”.

       Однак до теперішнього часу “Правила носіння форменого одягу та знаків розрізнення особами начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які мають спеціальні звання міліції” не розроблено, а діючий Наказ МВС від 5 грудня 2003 року № 1489 “Про затвердження Положення про забезпечення речовим майном осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ і військовослужбовців внутрішніх військ МВС України” Міністерством юстиції України від 24 червня 2010 року скасовано.
        — Згідно з відповіддю Міністерства юстиції України, нормативно-правові акти, що регулюють питання забезпечення речовим майном осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ і військовослужбовців внутрішніх військ МВС України, в МІНЮСТІ НЕ ЗАРЕЄСТРОВАНІ, — заявляє нардеп Геннадій Москаль. — Згідно з постановою Кабміну від 14.08.2013 року № 594 “Про формений одяг працівників міліції”, розроблені описи та зразки форменого одягу та знаків відрізнення осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які мають спеціальні звання міліції, а саме, розроблені описи і зразки:

Шапки-маски зимової та шапки-маски літньої.

Шапка-маска зимова
Шапка-маска з трикотажного напіввовняного полотна з еластаном чорного кольору, з прорізами для очей та рота.
                           Шапка-маска літня
 Шапка-маска з трикотажного бавовняного полотна з еластаном чорного кольору, з рухомою передньою частиною для маскування нижньої частини обличчя.
      На сьогоднішній день є діючий наказ МВС, яким затверджено те, що шапки-маски використовуються спеціальними підрозділами міліції “Сокіл”, оскільки особи, які працюють у цьому підрозділі, зараховуються на службу відповідними наказами під грифом “таємно” і при проведенні спецоперацій зобов’язані закривати обличчя, використовуючи шапки-маски.
      Інших законів чи нормативно-правових актів щодо використання шапок-масок на сьогодні в Україні не існує.

Немає коментарів:

Дописати коментар