- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 30 січня 2014 р.

Між активістами Майдану і "Спільною справою" - перестрілка. Шестеро осіб поранено

Під час спроби звільнення активістами Майдану приміщення Міністерства агрополітики та продовольства України на вулиці Хрещатик, яке захопили активісти руху "Спільна справа", постраждали шість осіб.


Біля входу в будівлю Мінагропроду перебуває близько 200 осіб. Серед них є кілька десятків Самооборони Майдану, які прийшли, щоб домовитися з активістами "Спільної справи" звільнити приміщення міністерства.
Водночас, очевидці повідомили агентству"Інтерфакс-Україна", що в результаті конфлікту в будівлі Мінагропроду постраждали шестеро активістів "Спільної справи".
"Стріляли гумовими кулями, їх забрала "швидка", - розповіли очевидці. Разом з тим, агентству поки що не вдалося отримати офіційне підтвердження цієї інформації.
Згідно з інформацією 5 каналу, один з потерпілих був поранений п'ятьма пострілами з травматичної зброї і зараз його оперують в будівлі мерії Києва, також захопленій мітингувальниками.
У будівлі міністерства на перших 4 поверхах розбиті двері, розкидані вогнегасники і пожежні рукави. Самооборону поливали водою з пожежних рукавів з 5 поверху. В будівлі Мінагропроду всього 8 поверхів.
Зараз тривають переговори з питання звільнення активістами "Спільної справи" будівлі. У будівлю потрапити з вул. Хрещатик не можна.
У той же час у соцмережах пишуть, що поруч з відомством вишикувався коридор зі "свободівців", які виводять з будівлі активістів "Спільної справи".
Раніше "АиФ.иа" написав, що в будівлі міністерства були чутні постріли. У спробі штурму будівлі Мінагрополітики, яке активісти "Спільної справи" заблокували 24 січня, брали участь бійці "Сотні Святослава" - сотні самооборони ВО "Свобода" імені Святослава Хороброго.
Офіційних звернень в міліцію з приводу штурму Мінагропроду не надходило, повідомили в столичному главку.


Немає коментарів:

Дописати коментар