- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділя, 29 грудня 2013 р.

Євромайдан – інкубатор жебраків?

Євромайдан сьогодні – холод, голод, хвороби та сморід. На табір жебраків він почав перетворюватись тоді, коли кермувати процесом почали не громадяни, а політики. Щодня картина стає все сумнішою. Кількість наметів зменшується, а число людей у залишених наметах збільшується.

Про те в чому справа, нам розповів колишній голова Донецької обласної організації «Фронту Змін» Олександр Ярошенко, який вже тривалий час перебуває на Майдані та знає як на справді організоване наметове містечко.
За словами пана Ярошенка, на утримання одного намету, на добу потрібно близько 2-х тисяч гривень. Сюди входить харчування, доправлення людей, дрова, пальне для генераторів та інше. Спершу політики могли собі дозволити такі витрати, але потім, коли Майдан, м’яко кажучи «затягнувся», почались проблеми з фінансуванням. Намети, під різними причинами, почали розбирати, а людей з них почали підселяти до інших наметів. Як кажуть «в тесноте да не в обиде». У деяких наметах сьогодні, по-черзі живе близько 30 людей…
Самому Ярошенку довелось залучити власну доньку до підтримки життєдіяльності намети в якому він живе. Донька Ярошенка вчиться в одному з ВНЗО столиці та зібрала зі своїх сокурсників близько 5 тисяч гривень. Але цих грошей на довго не вистачить.
Як повідомив Ярошенко, він не єдиний, хто таким чином намагається утриматись на Майдані. Майже кожен, хто добровільно прибув, кого привезли за винагороду, витрачає свої кошти на утримання палатки. Люди за власний кошт обігріваються та годуються, оскільки того, що готують волонтери на всіх не вистачає, а чаєм ситий не будеш. Деякі люди впали у відчай та жебракують у підземному переході на Майдані та Хрещатику. 
У маніфестантів вже навіть не складається враження, вони впевнені, що політики їх використовують тільки як біомасу, живу стіну, можливість піару та політичної спекуляції, із сумом констатував Ярошенко.

Іван Ватрів


Немає коментарів:

Дописати коментар