- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділя, 1 грудня 2013 р.

Багатотисячний Майдан у Дніпропетровську вимагає відставки Януковича


У справжній багатотисячний мітинг вилилося обласне віче у неділю біля входу в Центральний парк культури і відпочинку імені Лазаря Глоби.

На момент офіційного початку на площі зібралося близько тисячі городян, до яких приєдналися колони з 100-150 активістів ВО "Свобода" та ПП "УДАР" з партійною символікою та плакатами.


Віче розпочалося о 12:00 з виконання національного гімну України і продовжувалося більше години. В ході віче пролунали різні думки й оцінки ситуації в Україні, в тому числі (неодноразово) - оцінка діяльності Уряду Миколи Азарова та Президента Януковича. Вигуки "Ганьба!" об'єднували натовп чи не сильніше, ніж "Слава Україні!" та заклики до євроінтеграції.



Весь час, допоки тривало зібрання, до нього приєднувалися небайдужі дніпропетровці. Серед присутніх були помічені місцеві журналісти, депутати міської та обласної ради, впливові представники бізнесових кіл.







Зібрання вітали численні автівки та перехожі. Представники правоохоронних органів, яких було близько сотні, жодним чином себе не проявляли.




Близько 13 години, як повідомляє кореспондент Дніпрограду, багатотисячний натовп вирушив на Європейську площу. Там, нагадаємо, під охороною міліціянтів з порушенням усих санітарних норм і правил під відкритим небом триває так звана "ярмарка", головний сенс якої - не дати мітингувальникам місця для зібрання.





Автор: Тімур ЖЕЛДАК


Немає коментарів:

Дописати коментар