- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 26 листопада 2013 р.

З бюджету крадеться кожна третя гривня, - нардеп


Дві третини бюджету роздаються для провладних фірм
 Про це заявив у прямому ефірі марафону радіостанції "Голос столиці" народний депутат від партії "Батьківщина" Степан Кубів.


 Відповідаючи на питання про стан фінансування в Украині, народний депутат від партії "Батьківщина" Степан Кубів заявив, що бюджет розкрадається.

 "Не отримавши позику від МВФ і ніяких дотацій на протязі останніх трьох років – ми сьогодні створили дефіцит бюджету біля 60 млрд. Не проплачуються сьогодні платежі в цілому по Україні, по казначействах… Вперше за історію останніх п’яти років не отримали зарплату вчителі з позабюджетного фонду, університетів і вузів, затримані стипендії. Для того, щоб нам довірили кошти – потрібно менше красти. Кожна третя гривня крадеться з бюджету, а 2/3 відповідно роздаються кошти для провладних фірм, які близькі до джерела", - сказав депутат в ефірі радіостанції "Голос Столиці".

 Степан Кубів також запропонував вихід із ситуації.

 «Перше, повинна бути стратегія розвитку держави. Друге, потрібно змінити ганебний податковий кодекс, третє – сьогодні потрібно відмінити пенсійну реформу. Чому говорю пенсійну? З казначейського рахунку борги по пенсійному фонду на кінець року біля 60 млрд гривень», - заявив народний депутат.

 Раніше повідомлялось, що фінансування резиденцій Януковича припиниться у 2014 році.


Немає коментарів:

Дописати коментар