- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 14 травня 2013 р.

Зарплати в США



   У цій статті поговоримо про рівень заробітної плати в США, середній заробіток американців і мінімальні тарифи оплати праці в різних штатах ...

Які зарплати у США
   Зарплати американців, звичайно ж, значно різняться залежно від кваліфікації, трудового стажу і спеціальних навичок, місця роботи та місця проживання. Не варто забувати і про те, що "середній клас" у США - це основна частина населення, а відсоток дійсно багатих людей там значно більше, ніж в інших країнах.

Категорії заробітної плати в Америці
   Найбільш високі зарплати в Америці у топ-менеджерів, успішних адвокатів, телезірок, лікарів, чий заробіток становить більше $ 15,000 - $ 20,000 на місяць.

   Середній рівень зарплат у вчителів (на відміну від Росії!), Банківських працівників, державних працівників, середнього і молодшого медперсоналу (знову ж у порівняння з нами ...), середніх бізнесменів та багатьох інших категорій, чий заробіток становить $ 3,000 - $ 8,000 на місяць .

   Низький дохід у США у різноробочих, робочих по найму, чий середній дохід коливається в районі $ 2,000 на місяць.

Кругообіг грошей в ... професіях
   Сполучені Штати Америки - країна великих можливостей. Навіть за наявності в кишені всього лише 1 долара, Ви маєте значний шанс через деяку кількість років успішної праці перетворити його в цілий скарб.

   Тому не дарма в цю країну щороку приїжджають десятки тисяч емігрантів з усіх куточків світу, готових за мінімальні гроші виконувати саму некваліфіковану роботу.

   У американців, на відміну від росіян, є система погодинної оплати праці. Мінімальний заробіток варіюється від $ 5 до $ 8 за годину. За такі гроші, як правило, працюють самі низькокваліфіковані працівники: вантажники, продавці, мийники посуду або прибиральники в готелях.

   Якщо не брати до уваги "зірок" шоу-бізнесу, політиків і керівників великих корпорацій, то найбільш оплачуваною в США є професія лікаря. Звичайні медичні співробітники в середньому мають заробітну плату директора заводу в Росії.

   При цьому найбільший дохід у анестезіологів (приблизно $ 200,000 щорічно). Слідом за ними йдуть хірурги, акушери-гінекологи, стоматологи-ортопеди і терапевти ($ 150,000 за рік).

   Трохи вище середнього класу заробітна плата у адвокатів ($ 120,000 річного доходу), далі у нафтовиків і менеджерів з маркетингу ($ 115,000).

   Середні доходи мають чиновники, поліцейські і викладачі (від $ 40,000 до $ 80,000 щорічно).
Менше них, в межах $ 17,000 - $ 20,000 заробляють лише кухарі, бармени, швачки, швейцари і т.п.

Середня зарплата в США
   Чим вище престижність роботи, тим більше погодинна оплата праці. Середня зарплата в США в 2011 році становить приблизно $ 25 за годину.

   Згідно з останніми статистичними показниками середня зарплата в США в перерахунку на щомісячний рівень склала $ 3,906, а в Росії відповідно - $ 672 (що в 5,8 разів нижче).

   Отримуючи достатні доходи, американці все одно живуть в борг (в кредит). Наприклад, для навчання в університеті необхідна досить-пристойна сума грошей (від $ 5,000 до $ 35,000 на рік), яка доступна далеко не всім абітурієнтам.

   Американці не мають звичного в нашому розумінні відпустки. Відпочивати там - не вигідно, оскільки цей час не оплачується зі спеціальних фондів. Їх канікули обговорюються в трудовому договорі. За власною ініціативою громадяни "байдикують" не більше 10 днів на рік (за винятком вихідних та державних свят).

Додатковий дохід американців
   Додатковий дохід більшості американців - це банківські депозити, надійні "блакитні фішки" акцій, державні облігації при реальних гарантіях федеральних властей повернути будь-який внесок до $ 250,000, якщо американський банк розориться або стане банкрутом.
   Як підсумок більше 80% сімей мають по 1 - 2 автомобілі, не сильно замислюючись над цінами на свої авто, банківські депозити, зберігають різні цінні папери федеральних і муніципальних позик, не кажучи вже про інші дрібні блага: шикарну нерухомість з 3 - 5 спалень і такої ж кількості ванних кімнат, центральні системи кондиціонування всіх приміщень, двокамерний холодильник, плазмовий телевізор, джакузі, "наворочені" комп'ютери, підключені до безлімітного інтернету і багато іншого ...

Мінімальна зарплата в США
Америка - країна небувалих можливостей
   Може бути американці і не компетентні в знанні загальновідомих фактів, але у своїй справі вони точно є справжніми професіоналами – мова йде про підмітання вулиць, продажу гамбургерів або створення високотехнологічних приладів.

Мінімальні ставки
   Щоб зіграти у "велику американську лотерею" в цю країну щорічно приїжджають десятки тисяч емігрантів з усього світу, готових за невеликі гроші виконувати саму некваліфіковану роботу.

Мобільність
   Жителі на Західному березі (в основному в Каліфорнії) отримують зарплати вищі, ніж працівники на Східному узбережжі країни. Саме тому багато американців мріють перебратися на постійне місце проживання ближче до Тихого океану. До речі, такий запаморочливий переїзд через всю Америку здійснила одна з наших героїнь - Цісана Палмер.

   До речі, висока мобільність є однією з основних рис жителів цієї країни: люди живуть не там, де народилися і звикли, а там, де є робота. Середній американець за своє життя переїжджає приблизно 18 разів!

   P.S. Хоч середня заробітна плата в США і вища, ніж у Російській Федерації, це зіставлено з безліччю незручностей. Але за гідні гроші такі труднощі легко подолати, найголовніше - це добре трудитися!

   Цьому жителі нашої країни вже точно повинні повчитися в американців ...



2 коментарі:

  1. Коротко і ясно викладена вичерпна інформація. Дуже зручно для порівняння з даними по Україні.

    ВідповістиВидалити
  2. “Я не міг би закрити свій перший дім без пана Бенджаміна Лі! В цій угоді Бенджамін та його команда пішли за мене. Він з легкістю впорався з моїм дуже жорстким розворотом і завжди був доступний для мене, коли у мене були запитання (а в мене було багато), навіть коли він був далеко від офісу, що я дуже вдячний! Він та його команда впорались із багато продавців у останню хвилину і невтомно працювали, щоб переконатись, що я можу закрити до закінчення терміну оренди (і моєї допомоги на перший внесок). Містер Бенджамін - надзвичайно обізнаний співробітник з питань позик, ввічливий і терплячий. Я пройшов кілька пропозицій щодо нерухомості до моєї остаточної покупки, і Бенджамін був там, щоб допомогти у кожному, часто координуючись із моїм агентом за кулісами. Я відчував підтримку протягом усього процесу. Завдяки Бенджаміну та невтомним зусиллям його команди, я тепер пишаюся власником будинку! Я б закликав Вас розглянути Бенджаміна Бріеля Лі для будь-якого виду позики. Пан, Бенджамін Лі Контактна інформація. Через WhatsApp + 1-989-394-3740 Електронна пошта - 247officedept@gmail.com.

    ВідповістиВидалити