- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 14 травня 2013 р.

Нюрнберзький процес по-дніпропетровські


Якби щось подібне до подій 8 травня трапилося б у цивілізованій країні (рахуючи в їх числі Буркіна-Фасо та Республіку Вануату) то вже б пройшло кілька прес-конференцій - і різних політичних сил, і суспільних організацій, і правоохоронних органів.

Проте тим, хто постраждав, площадок не надають (завтра, 15 травня вони об 11 годині проведуть прес-конференцію в офісі УНП), а всі інші неначе чогось в рот набрали. Мені вдалося порушити мовчання на пресовій конференції 14 травня, де розглядалося питання про проведення в нашому місті боїв без правил, причому з'ясувалося, що їх не було.

Втім, серед ораторів був виконавчий директор Федерації дзюдо України Данило Волович, який - на думку жертв погрому 8 травня (назвемо речі своїми іменами) мав певне відношення до боїв без правил проти мирного населення.

Коли я, переконавшись у тому, що ніхто ніяких питань не задає, поставив питання про цю «битву на вулицях», то ведучий спробував мені це заборонити, що, безсумнівно, є спробою цензури. Але колеги мене підтримали.

З відповіді пана спортсмена ми дізналися:
Що він патріот України, на честь якого більше 200 разів підіймався Український прапор.
Що в нього батьки воювали (То чому він проти гасла «Вічна пам'ять загиблим»?)
Що вони прийшли покласти квіти на могили радянських воїнів (Брехня. Перший напад був на Європейський площі, де ніяких могил немає. До речі, я підозрюю, що місце було обрано не випадково: саме там, де зараз Європейська площа, гітлерівці зігнали єврейське населення Дніпра і звідтіля їх повели на розстріл Дуже символічно, що їхні ідейні нащадки обрали це місце для нападу на мирну людність).

Великий експерт-політолог Данило Волошин вважає учасників ходи фашистами з двох причин

 а) частина демонстрантів була в масках. (Де Крим, де Рим, а де крива груша? Де маски, а де фашизм?)

б) хтось з демонстрантів йому казав, що Червона Армія бомбила Дніпропетровськ.

Хлопці, хто там метав бісер перед спортсменами? А артилерійські обстріли жилих кварталів з лівого берегу були і в 41, і в 43. Один снаряд пробив дах будинку моєї родини, на щастя не вибухнув.

Схаменувшись, пан спортсмен заволав, що вони нікого не били.
А фото, мабуть, фата Моргана?

Автор: Костянтин КОГТЯНЦ


Немає коментарів:

Дописати коментар