- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 23 листопада 2017 р.

Чем отличается эскиз от проекта замены (установки) газового оборудования

Внимание! Эта информация может многих заинтересовать.Оказывается, замена газового оборудования (это когда вы старую плиту или колонку меняете на новую модель) оформляется эскизом. Проект не требуется!!!

Не требуется также проект на установку газового счетчика, даже если этот счетчик вы устанавливаете за свой счет!!! Переустановка газовых плит в пределах одного помещения также не требует проекта – достаточно эскиза. Чем отличается эскиз от проекта? Стоимость. Проект дороже.
Выходит, что работники горгаза или не знакомы с Правилами безопасности систем газоснабжения – нормативным документом, без знания которого их не должны допускать к работе, или они эти правила знают, но рассчитывают, что бытовые потребители эти правила не найдут и не прочитают.
Нормативный документ – Правила безопасности систем газоснабжения.
Утвержден Приказом Министерства энергетики и угольной промышленности Украины № 285 от 15.05.2015 г., зарегистрирован в Минюсте Украины под № 674/27119
Пункт 5.5. Заміна газового обладнання виконується за заявою власника (орендаря (наймача)) до газорозподільного підприємства суб’єктом господарювання, який має дозвіл на виконання зазначених робіт, виданий центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.Заміна обладнання оформлюється ескізом у разі заміни газового обладнання без зміни функціонального призначення, потужності та системи димовідведення. В інших випадках - з оформленням виконавчо-технічної документації.Документи щодо заміни газового обладнання передаються до архіву газорозподільного підприємства.
Пункт 5.9. Проектна документація на монтаж додаткових газових плит та побутових лічильників газу, переустановлення газових плит у межах приміщення, в якому вони встановлені, лабораторних пальників, які не вимагають відведення продуктів згорання в димоходи, може бути представлена ескізом, складеним суб’єктом господарювання, що здійснює обслуговування. Ескіз затверджується керівником обслуговуючого підприємства.

Ирина Нестеренко

Немає коментарів:

Дописати коментар