- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 12 жовтня 2016 р.

Опитування: На думку українців, корупцію можуть перемогти тільки масові розстріли

Скористався службовим становищем – розстріляти. Саме такий рецепт боротьби з корупцією українці вважають ефективним.
Це показало соцопитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології.

Проаналізувавши відповіді респондентів, експерти прийшли до висновку, що майже 80% українців не вірять, що за останній рік рівень корупції в Україні знизився. Таких майже половина – 47,3%. Швидше навпаки, люди схильні вважати, що він зріс. Таких 31,8%. І тільки 5% помітили, що ситуація покращилася.
При цьому, третина українців вважають, що в якості кращих ліків для корупціонерів – розстріл, як в Китаї. 16% в цьому переконані абсолютно. 19,5% – скоріше згодні. Найбільше розстрілів жадають жителі Миколаївської, Чернівецької та Донецької областей. Правда 40% українців не згодні з такими методами.
До речі, корупція не єдиний злочин, за яке пропонують розстрілювати. Смертну кару в Кабміні в серцях пообіцяли і ввести для тих, хто скорочує витрати на армію, пише Антикор.
Саме зниження корупції половина українців називала своїм головним очікуванням після Майдану.

Немає коментарів:

Дописати коментар