- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 30 липня 2016 р.

РЕЗОЛЮЦІЯ МІТИНГУ ПІДПРИЄМЦІВ У ДНІПРІ

Міському голові місто Дніпро
Філатову Б.А.
Депутатському корпусу Міської ради Дніпра
РЕЗОЛЮЦІЯ МІТИНГУ
ЩОДО НЕПРИПУСТИМОСТІ УТИСКУ ТА ЗНИЩЕННЯ
МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ

Підприємницьке середовище міста Дніпро не на жарт стурбоване ситуацією, що склалась навколо малого і середнього бізнесу сьогодні. Підприємці вимушені з сумом констатувати той факт, що не зважаючи на неодноразові звернення до органів місцевого самоврядування, ситуація погіршується з дня на день.
Особливо поганою вона стала з обранням на посаду мера лідера політичної партії «Укроп» Бориса Філатова.
Підприємці, які і раніше не дуже відчували на собі піклування влади, несподівано відчули, що їх відверто нищать, причому у прямому розумінні цього слова.
Жоден із попередніх очільників міста ніколи не дозволяв собі використовувати грубу фізичну силу до представників громади міста, які обрали собі нелегкий шлях підприємництва.
Створивши собі під виглядом комунального підприємства «Муніципальна гвардія» власний військовий підрозділ, мер міста почав захоплювати з його допомогою торгівельні об’єкти, як то: торгівельні тимчасові споруди, автостоянки, об’єкти рекламного бізнесу, базари та інше.
Не було зроблено жодної спроби вирішити питання за певними методами, скориставшись повноваженнями, наданими їм законом України «Про місцеве самоврядування» або у судових органах. Використовувалась лише груба фізична сила.
Тих, хто дозволяв собі відстоювати свої інтереси і чинити опір, просто викидали на вулицю, а їх об’єкти відверто нищилися.
В наслідок таких дій багато підприємців було травмовано і отруєно сльозогінним газом, як то було 18.06.2016 на вулиці Новокримській і 22.07.2016 на вулиці Паршина, 16.
Майже кожний день у місті Дніпро захоплюють якийсь новий об’єкт, і робиться це бойовиками КП «Муніципальна гвардія».
Більш за все обурює той факт, що органи поліції розслідування заяв про злочини відверто саботують.
Підприємці міста вважають ситуацію, що склалась неприпустимою і такою, що попирає конституційні права громадян.
Виходячи з вищенаведеного, учасники мітингу виражають недовіру меру міста і
ВИМАГАЮТЬ:
1. Негайно припинити використання сили у взаємовідносинах органів місцевого самоврядування та підприємців і припинити діяльність КП «Муніципальна гвардія».
2. Створити робочу депутатську комісію з метою перевірки діяльності КП " Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщенню зовнішньої реклами "
3. Відсторонити від займаних посад директора департаменту споживчого ринку та сфери послуг Дніпропетровської міської ради Руслана Мороза і керівника КП " Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщенню зовнішньої реклами" Дніпровської міської ради Олександра Каховського.
4. Забезпечити проведення відкритих конкурсів для заміщення керівних посад .
5. Забезпечити прозорість та рівні умови для усіх підприємців міста на отримання дозвільних документів.
27.07.2016


Немає коментарів:

Дописати коментар