- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

Завтра у Дніпропетровську відбудеться конференція «Роль громадських об’єднань у реформуванні системи управління державою» (анонс + черга денна)

Конференція по приєднанню громадських об*єднань Дніпропетровської і Запорізької областей до Конгресу громадських об*єднань України (відповідно до ст.36 Конституції України) відбудеться 16 квітня 2016 року в конференцзалі Національного центру аерокосмічної освіти молоді за адресою проспект Гагаріна, 26.

Початок конференції о 14 год; реєстрація учасників з 13 год. Запрошуйте небайдужих громадян.
Мета руху: Зміна партійно-олігархічної системи управління державою на систему прямого народовладдя.

         Шляхи реформування:

Структурування суспільства задля реалізації конституційних прав, обов*язків і відповідальності громадян України за власну долю і долю держави; Зокрема: задіяти ст.3, 27-30 (людина, як найвища цінність); ст.5,7,19 та розділ11 КУ (народовладдя); ст.13, 46 (народна власність і соціальний захист); ст.38,69,71 (виборчі права); ст.42 (монополізм олігархів); ст.43 (право на працю); ст.67 (ухилення від податків через офшори); ст.8,55,124 (судовий захист) та інше.

Метою цієї конференції є пошук шляху  подолання глибокої системної кризи, яка несе реальну загрозу суверенітету і державності для України, через широке залучення до  управління державою громадянського суспільства.
Головна тема  конференції: «Роль громадських об’єднань у реформуванні  системи управління державою».
Просьба до всіх учасників конференції дотримуватися всіх вимог регламенту: не затягувати виступи, не втручатися репліками в виступи ( а подавати письмово питання), не затягувати перерви, вимкнути звук в телефонах.

Черга денна:

Частина І
1.Роль громадських об’єднань у реформуванні  системи управління державою.
В Україні уже зареєстровано більше 40000 громадських об’єднань різноманітного спрямування і спостерігається тенденція до росту їх чисельності. Зараз антинародні дії влади спричинили активізацію патріотичної громадської діяльності і спонукали пошук шляхів до координації і консолідації їх окремих зусиль. Одночасно активізують свою діяльність антиукраїнські, антидержавні сили Діюча система управління державою є очевидно руйнівною, і вимагає не просто реформування, а радикальних змін.
Доповідач: Михайло Бугаєць, ініціатор і очільник руху «Конгрес громадських об’єднань України» (10 хв)
2. Територіальні громади – як фундамент становлення громадянського суспільства і демократичної перебудови держави. Опанування Українським народом загальнонародної та комунальної власності – гарантія свободи і добробуту жителів України.
 Доповідач: Світлана Шульга, заст. Голови Спілки громадських об’єднань Дніпропетровської обл. «Асоціація Хід» (10 хв)
3 Заміна централізованої партійно-олігархічної системи управління державою на децентралізовану систему державного  самоврядування.  Модель – держава на принципах національного солідаризму.
Доповідач: Володимир Степаненко, «Асоціація Хід» – керівник-координатор політичного напрямку (7 хв)
4. Подолання корупції шляхом демократизації суспільних відносин в державі та радикальних змін в правоохоронній і судовій системах.
Доповідач: Владислав Ладигін, очільник об’єднання козаків «Самооборона Майдану». (7 хв)
5.Організація інформаційної електронної мережі.
Теорія стає матеріальною силою, коли оволодіває масами – беззаперечна істина.
 Зараз відбувається гібридна війна, в якій головною зброєю є інформація: поінформований – значить озброєний; дезінформований – значить приречений. Наше суспільство занурене в хаос дезінформації, і наше завдання – вивести людей в світ правди, роз’яснити мету – побудову суспільства злагоди і вказати переможний шлях її досягнення.
Доповідач: Сергій Філіпенко, незалежний блогер. (5хв).
6.Організація народного фінансування руху.
Для успішного досягнення рухом поставленої мети – встановлення реального народовладдя, діяльність руху необхідно поставити на професійну основу і забезпечити можливість проводу руху працювати без головного болю про виживання. На громадських засадах вирішення завдань руху – утопія.  Розробка принципів стабільного забезпечення діяльності руху і знаходження джерел підтримки – найближче завдання кожного патріота, а відповідальність покладається на провідників усіх рівнів.
Доповідач: Володимир Степаненко (3 хв).

Перерва 10 хв

Частина ІІ
Обговорення доповідей у формі запитань до доповідачів і їх роз’яснень. (50 хв).
Попереднє роз’яснення щодо такої форми обговорення заявлених тем.
Досвід участі в багатьох конференціях патріотичних об’єднань різних спрямувань і рівнів, висвітив таку хворобу людини, яка отримала мікрофон: ігноруючи питання черги денної, розповідають про те, що їм болить; або про свої заслуги перед невдячним суспільством; або плачуть що «всьо пропало». В результаті питання доповіді окутується туманом сторонніх балачок, учасники конференції морально виснажуються і на прийняття рішень не вистачає часу і сил.
При такій формі обговорення конференція не досягає поставленої мети.
Не по балачках, а «по ділах їх пізнаєте їх». Просимо це враховувати, і
заздалегідь подавати питання в письмовому вигляді.

Перерва 10 хв

Частина ІІІ

Прийняття рішень за результатами обговорення доповідей. (60 хв)

Немає коментарів:

Дописати коментар