- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 4 квітня 2016 р.

Дніпропетровські комунальники могли заплатити 4 мільйонів за макети ракет, отримані безплатно

Прокуратура області розслідує можливе внесення недостовірних даних в акти виконаних робіт щодо будівництва виставкового комплексу «Парк ракет». Про це пише «БюроUA» з посиланням на ухвалу Жовтневого райсуду м.Дніпропетровська від 4 лютого.

За даними слідства, службові особи КЗ «Адміністративне управління Дніпропетровської обласної ради» і ТОВ «Альк» внесли в офіційні документи завідомо неправдиві відомості про об’єми виконаних робіт. А саме, включили 4 млн грн. вартості макетів ракет, які встановлено біля виставкового комплексу.
З’ясовано, що один такий макет комунальники безкоштовно отримали від держпідприємства «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» за договором відповідального зберігання. Ще два макети безплатно передав Дніпропетровський університет ім.О.Гончара.
Директор комунальної установи, що була замовником робіт, факт включення вартості макету в акти виконаних робіт заперечував.
Також слідчі з’ясували, що фірма «Альк» наймала субпідрядника ТОВ СК «Кепітал-Сіті», що наймало ТОВ «Стоун Девелопмент» і ТОВ «БК Монолітбуд».
Слідство оцінює збитки громади у 9,3 млн грн.
Фірму «Альк» у 2010 р. заснували депутат Дніпропетровської міської ради попереднього скликання (Партія регіонів) Євгеній Косой і Тетяна Коротенько. Згодом Косой вийшов зі складу власників фірми, його місце зайняла Тетяна Піроговська.
Керівником і засновником «Стоун Девелопмент» є Максим Баліка з Молдови. Засновниками СК «Кепітал-Сіті» є В’ячеслав Баштанник, Володимир Олійник і Олена Бражник.


Немає коментарів:

Дописати коментар