- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 25 лютого 2016 р.

82,3% білорусів - за перейменування Росії в Московію

Активність в соціальних мережах державного видання "СБ - Білорусь Сегодня", засновником якої, до речі, є Адміністрація президента країни, іноді призводить до вельми несподіваних результатів. Зокрема, в групі газети "ВКонтакте" вирішили провести опитування громадської думки на тему, чи варто в Білорусі офіційно перейменувати сусідню Росію в Московію і далі називати її саме так. Результат голосування багатьох здивував.

Спочатку ідея проведення опитування виникла у SMM-фахівців "СБ" після того, як в газеті була опублікована новина про аналогічне перейменування в дружній Україні. Депутати Верховної Ради від Радикальної партії Оксана Корчинська і Андрій Лозовий офіційно внесли в парламент відповідний законопроект. В українському суспільстві дана ідея зустріла широке схвалення, хоча і викликала дискусію.
Білоруси, як наочно показало опитування, проведене групою "СБ" в соціальній мережі "ВКонтакте", виявилися практично одностайні з українцями. За те, щоб називати сусідню на сході країну Московією висловилися 82,3% учасників. Називати її, як і раніше, Росією згодні тільки 17,7% білорусів.


Немає коментарів:

Дописати коментар