- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 22 січня 2016 р.

День Соборності в Січеславі (Дніпропетровську)


Дніпропетровськ відзначив День Соборності України урочистостями біля будівлі Дніпропетровської ОДА, де зібралися представники громадськості та органів місцевого самоврядування.


 Після виконання Славня відбулося покладанням квітів до пам’ятної брили і хреста, встановлених на честь загиблих героїв Небесної сотні та воїнів АТО.
Після покладання, на майданчику ОДА і облради, школярами, «загорнутими» у національну символіку, було утворено  символічний Ланцюг єднання, яким, умовно, об’єднали схід, захід, північ і південь України. На площі також було розгорнуто величезний державний прапор.
О 12:00 на набережній біля цирку свою акцію по відзначенню Дня Соборності урочистим мітингом розпочала міська організація ВО «Свобода».
Після вступного слова голови міського осередку Максима Дорофеєва було запропоновано формат «вільного мікрофону» де кожен, в межах регламенту, міг висловити свою думку про наболіле.

Більше подробиць у відеозвіті та фоторепортажі.


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко

Немає коментарів:

Дописати коментар