- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 12 липня 2015 р.

Звіт про діяльність ГО «Євромайдан-Дніпро» та ГО «Громадський комітет по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та порушенням прав громадян» в 2014-2015 році

Протягом 2014 року ГО «Євромайдан-Дніпро» спільно з іншими народно-патріотичними силами Січеслава ("Конфедерацією вільних профспілок України", "Майдан-Січеслав", "Народною волею", "Люстраційним комітетом", "Автомайданом", "Кредитним майданом", домовими комітетами, "Свободою", "Правим сектором", партією "УДАР"), ГО «Шанс», профспілкою захисту прав підприємців та іншими організаціями боролась за проведення політики в інтересах українських трудівників (робітників, чесних підприємців, інтелігентів), очищення влади від негідників.


В результаті цієї боротьби Дніпропетровська область стала зразковою в забезпеченні протистояння сепаратизму та іноземній агресії,  відтерміновано на місяць підвищення тарифу на проїзд в маршрутних таксі Дніпропетровська, пішов у відставку начальник обласного УВС Гогуадзе, порушено справу проти голови Дніпропетровської обласної ради Удода, заступника начальника обласного УВС Третьякова, наведено лад на блокпостах області, внесено поправки до Тимчасового положення про порядок обліку об’єктів нерухомого майна Дніпропетровської області, які забезпечили те, що Положення cприятиме вчасному отриманню міліцією та іншими силовими структурами інформації про об’єкти нерухомості для своєї оперативної роботи без шкоди інтересам законослухняних власників нерухомості та підприємств, які виготовляють технічні паспорти об’єктів нерухомості, від рейдерських зазіхань було відстояно Дніпропетровську міську бібліотеку та її філії, забезпечено прозорість її фінансово-господарчої діяльності, не відбулося підвищення тарифу на вивезення сміття, було усунуто з посади прокурора Дніпропетровської області Федика. Представники організації брали участь в роботі Комісії з вивчення діяльності Дніпропетровської міської ради та міськвиконкому, комунальних підприємств, Штабу національного захисту Дніпропетровської області, надавали правову допомогу громадянам, займалися пропагандистською та просвітницькою роботою.
На  59-й сесії Дніпропетровської міської ради я (Андрій Бут – ред.) вимагав, щоб міська влада встала на захист мешканців міста від теплопостачальних підприємств, відповідальність за стан лічильників тепла, які встановлені на будинках була покладена на теплопостачальні підприємства, ремонт лічильників проводився за рахунок цих підприємств, кошти, які були переплачені громадянами внаслідок виведення з ладу лічильників були перераховані, як сплата за подальші місяці.
Як цього вимагала наша організація «ЄвроМайдан-Дніпро», податки на житло не стягуватимуться з трудівників, Оподаткуванню підлягатимуть квартири понад 85 м. Я (Андрій Бут – ред.) категорично засудив сьогодні ініціативу депутата міської ради члена фракція партії "Батьківщина" першого заступника голови правління ВАТ ДАТП11205ВО Жукова Т. щодо підвищення тарифу на проїзд в електротранспорті, В. о. Дніпропетровського міського голови Романенко погодився зі мною, що це неприпустимо.після  звернення нашої ГО «Громадський комітет по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та порушенням прав громадян» до Антимонопольного комітету з вимогою вжити термінові дії проти монополії «Привату» ціни на бензин та дизпаливо впали. У відповідь на вимоги Маршу соціальної справедливості 21.03.2015 в Дніпропетровську збільшено курсування трамвайних вагонів з 153 до 169 в ранкові та вечірні години (години пік).
Було звільнену Голову Дніпропетровської ОДА Коломойського.
Подовжено термін роботи трамвайних вагонів у робочі дні маршрути №1 до 23 .30 .,№5 до 22 .30 .,№9 до 23.00, № 11 до 23.30, № 12 до 23.20, № 15 до 23.30, №17 до 23.30, № 19 до 22.45, Також подовжена робота тролейбусів у робочі дні маршрути №1 до 23.15, №3 до 22.50, №10 до 21.20, №12 до 21.30, №16 до 22.00, № 17 до 22.00, №20 до 22.00, А до 22.00.
Вже знижено тариф на таких маршрутних таксі №58 до 3 грн., №84 до 4 грн., №134 до 5 грн.. №156 до 5 грн.
Завдяки оперативному втручанню громадськості було знято з порядку денного сесії Дніпропетровської міської ради 3 антинародні проекти рішення щодо житлово-комунального господарства.
Випадки штучного перешкоджання реєстрації громадських організацій у Дніпропетровській області, з метою отримання матеріального стимулювання чиновниками, про які просимо повідомляти, суворо каратимуться
. За судовим позовом вільних профспілок Дніпропетровська  було відновлено на роботі 7 незаконно звільнених робітників. В результаті боротьби робітників «Південмашу», вільних профспілок, ГО «Громадський комітет по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та порушенням прав громадян» та інших громадських організацій, партій «Свобода» та «Батьківщина» була погашена заборгованість із зарплати робітників «Південмашу» до кінця лютого.24.04.2015 дали відсіч Максиму Романенку
Були збережені пільги на проїзд в комунальному транспорті Дніпропетровська.
Не відбулося захоплення родинами місцевих чиновників території біля озера Шпакове під особисту забудову.


Інформацію надав: Андрій Бут

Немає коментарів:

Дописати коментар