- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 27 травня 2015 р.

27 травня в Січеславі: СЕСІЇ ОБЛ- та МІСЬКРАДИ, АКЦІЇ ПРОТЕСТУ та ВРУЧЕННЯ НАГОРОД

Доволі багатою на події видалася середа 27 травня в Дніпропетровську (Січеславі). Бурхливий ранок розпочався під будівлею Дніпропетровської обласної ради де зібралося до сотні активістів, з вимогами до чергової сесії про визнання Росії агресором.


В підсумку, депутати облради підтримали   Постанову Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об`єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, а ЛНР та ДНР – терористичними організаціями».

Поки одні активісти в облраді "ламали списи", здійснюючи тиск на місцеві органи самоврядування та біля ОДА обирали між ліками та цвинтарем (дві акції проходили одночасно на одному майданчику біля різних будівель), інші, в сесійній залі Дніпропетровської міської ради, отримували від представників незаконного злочинного угрупування «оскари» і «греммі».
Після відкриття 64-ї чергової сесії нелегітимного органу з назвою «Дніпропетровська міська рада», головуюча Галина Булавка перейшла до привітань тих, хто в проміжку між сесіями відсвяткував свій День народження, а також до нагородження достойних «за плідний внесок у виконання поставлених завдань…». Серед «достойних» виявилися представники всіх фракцій і груп, навіть з «опоблоку», а також Громадська організація «Майдан Січеслав», яку на нагородженні представляв її незмінний голова Віктор Романенко – колишній радник Коломойського.

Після «прелюдії» - звинувачень лідеркою «опоблоку» Світланою Єпіфанцевою провласних сил, а також виконуючу обов’язки, розпочався акт гвалтування свідомості – відверте саботування проведення звичної сесії, в якій, на блоці з земельних питань, оголосили перерву до наступної середи.
Десь на рівні підсвідомості пані Булавка розуміє, що її підставляють великі дяді, які командують: «Давай, не бійся!». Прийде час і багато хто з теперішніх місцевих депутатів матимуть змогу, не поспішаючи, до кінця терміну ув’язнення, вивчити Конституцію та Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», а їх стежиною, вже протореною і більш короткою, пройде новітня плеяда представників кишенькової громадськості. Контекст некрологу громадської діяльності, для них звучатиме приблизно так: «за плідний внесок у виконання поставлених завдань…».

Отже, чекаємо на продовження шоу і користуючись нагодою вітаємо всіх членів ГО «Майдан Січеслав» з такою визначною нагородою.

Слава Нації!



Матеріал підготував: Сергій Філіпенко










































Немає коментарів:

Дописати коментар