- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 4 квітня 2015 р.

Юлія Тимошенко про тарифи на послуги ЖКГ

Лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко вважає, що нові тарифи на житлово-комунальні послуги та природний газ для населення є безпідставно завищеними, тому пропонує Верховній Раді дослідити обґрунтованість такого підвищення цін шляхом створення тимчасової слідчої комісії.

“В такій країні, як наша, яка знаходиться в війні, яка має, на жаль, 90% бідних людей, нам потрібно поставити ринково обґрунтований, але мінімальний тариф. Але не знищуйте людей, бо вони просто будуть неплатоспроможні”, – сказала Юлія Тимошенко сьогодні в ефірі “Шустер live” на телеканалі “112 Україна”.
За словами лідера фракції “Батьківщина”, ціна на природний газ для населення завищена майже втричі. “Треба зрозуміти реальний тариф на український газ. Український газ – 19,5 млрд. кубічних метрів. Додаємо ПДВ і отримуємо 1111,9 гривень за тисячу кубічних метрів. Додаємо 2 мільярди російського газу по 248 доларів за тисячу кубічних метрів, тому що нам не вистачає на потреби двох мільярдів кубічних метрів. Ми додаємо тариф на транспортування до споживача, і ми отримуємо ціну-мікс за цей російський і український газ. Це 1609,2 гривень. Тобто якщо ми все з вами повністю складемо, з врахуванням всіх складових, ринковий тариф з транспортуванням – 2355, 7 гривень . Ми порівняємо дві ціни – 7158 гривень і реальна обґрунтована ринкова ціна, яка базується на міксі російського і українського газу – 2355,7 гривень”, – пояснила вона.
Крім того, Юлія Тимошенко наголосила на необхідності перегляду нормативів споживання газу і тепла на квадратний метр на одну людину. “Хто дав право в Україні встановити норму споживання на квадратний метр таку ж як в Якутії? Норми мусять бути доведені до обґрунтованих стандартів “, – додала вона.
У зв’язку з цим лідер фракції “Батьківщина” запропонувала на наступному пленарному тижні створити ТСК щодо обґрунтованості підвищення тарифів на газ та послуги ЖКГ та висловила готовність цю комісію очолити. “Я хочу запропонувати створити, а це абсолютно дозволено законом, слідчу комісію в парламенті, яка всі фракції об’єднає, і яка ці тарифи розкладе до молекул і атомів, яка проаналізує кожен бухгалтерський документ, яка покаже вам з чого складається і вийде на правильний тариф. І це було б доброю допомогою уряду, щоб уряд також відкрив очі і подивився на це”, – сказала вона.
“Ми мусимо в такий важкий час починати з окупної ринкової, але мінімальної ціни, і потім потрохи разом з зростанням доходів людей, з відродженням економіки, разом з становленням країни і бюджету, після зняття всіх дефіцитів потрошки піднімати ціни на газ для того, щоб отримувати додаткові інвестиційні і податкові ресурси”, – наголосила Юлія Тимошенко.

1 коментар:

  1. Звернення до народних депутатів, уряду та президента
    Скільки повинні платити за побутовий газ пересічні українці в Україні?
    Громадянам України не потрібні обіцянки на копійкові субсидії! У громадян України є все для безбідного життя. Нема дієвої, чесної влади!
    Слава Україні! Слава Героям України, які мають право на гідне життя в своїй Богом даній країні!

    Гурбич Олександр Архипович пенсіонер, м. Дніпропетровськ. Висловлюю вимогу основної частини населення України.

    Автор Олександр Гурбич. http://sicheslavschina.blogspot.com/2015/04/blog-post_6.html

    ВідповістиВидалити