- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середа, 1 квітня 2015 р.

ГЕНПРОКУРОРУ ШОКІНУ СТОСОВНО ФЕДИКА

Генеральному прокурору України
  Шокіну Віктору Миколайовичу

ГО «Громадський комітет по  боротьбі  з   організованою злочинністю та                          порушенням прав громадян»

               ЗВЕРНЕННЯ
 
                                                                                                                  Категорично   засуджуємо спробу призначення   Романа Романовича Федика на посаду    Прокурора Дніпропетровської області.                                            
 Довідка:
        За період з 6 березня 2014 року після пам’ятної зустрічі євромайданівців з Прокурором Дніпропетровсьої області Роман Романовичем Федиком в його кабінеті, де він дав обіцянки лідерам активу всіляко боротися з корупцією, визначив коло найболючіших питань регіону, нічого не зроблено досі і навіть навпаки, а саме:
1.          Федик обіцяв притягнути до відповідальності співробітників міськвиконкому Палія, Свіренко, співробітників міліції Хуторного, Сідлецького, Третьякова, головного тренера СК «Тайфун» Воловича та його вихованців, які влаштували злісне, жорстоке побиття активістів Євромайдану 25 листопада 2014 року на Європейській площі в 22.00. Завдяки «досягненням» Федика Палій був попереджений про переслідування та своєчасно виїхав до Росії. Свіренко працює в міськвиконкомі досі. Волович був попереджений про можливе переслідування законом вчасно виїхав, та оселився і мешкає в
м. Ялта. Хуторний, Сідлецький, Третьяков взагалі по справі не проходять.
Федик обіцяв протягом доби заарештувати міліціантів Хуторного, Сідлецького, Третьякова які разом з Воловичем та його спортсменами на замовдення голови міста Куліченка та голови обласної ради Удода, вчинили жорстоке масове побиття мирних демонстрантів 26 січня біля Дніпропетровської ОДА.При побиття мешканців Дніпропетровська вищезазначені особи використовували незаконні банд формування в кількості приблизно 1000 чоловік, які кидали в людей каміння, стріляли з травматичної зброї, поливали людей в мороз з пожежних гідрантів. На сьогоднішній день за цим злочином визнано потерпілими приблизно 800 чоловік, при цьому за наявності їхніх свідчень, детальної відеофіксації злочину, де легко впізнаються вищезазначені особи та їхні незаконні дії, звинувачення нікому не висунуті .Тренер Волович з частиною бойовиків знаходяться в Ялті в Криму, прокуратура навіть не зробила спроби дати подання новому начальнику обласної міліції , щоб  усунути на час слідства Хуторного, Сідлецького, Третьякова. Щодо організаторів злочину Куліченка, Удода, можливо ще Колесникова і Вілкула слідчі дії не проводяться. На нашу письмову заяву про цей злочин надана безглузда відписка за підписом заступника прокурора Віноградової.
2.          Федик обіцяв розслідувати справу про побиття декількох наших активістів 1 грудня на залізничному вокзалі, при їхній спробі  виїхати на допомогу київському майдану. Про цю справу в прокуратурі взагалі вже не згадують.
3.          Федик обіцяв боротися з незаконною забудовою берегів річок Дніпро, Самара, Оріль та інші, навіть оголосив про порушення кримінального провадження щодо цих фактів. Ми подавали про це заяву про злочин до нього, як і щодо попередніх справах, нам надійшла порожня відписка за підписом Олега Ричка, де йшлося про якісь  невідомі справи минулих років, і Ричка спростував факт порушення кримінального провадження Федиком. При повторних зустрічах з Федиком і Ричкою нашого активу, ці «добродії» попросили вточнити інформацію з кожного факту забудови річок, знищення лісу, незаконного будівництва в зелених зонах. Після чого наші активісти виїзджали з підлеглим Федика, прокурором Озерянським, який встановив цілу низку фактів незаконного знищення лісу, незаконної забудови лісу та захоплення берегів річок Оріль та Дніпро. В присутності наших активістів Озерянський особисто поставив до відома про встановлені факти, після чого минуло два з половиною місяці, але жодного кримінального провадження не порушено. При цьому активістам євромайдану почали надходити погрози життю за порушену тему, при цьому злодії вихваляються тим, що надали Федику хабар і він нічого робити проти чорних будівельників не буде, що саме і підтверджує бездіяльність Федика, Ричку, Єрмилка (який нещодавно змінив на посаді Озерянського). При цьому активісти виявили на теренах знищеного лісу шикарні будинки прокурорських робітників, наприклад будинок в 1000 м2 з величезним басейном в 50м, що належить подрузі та заступниці за сумісництвом прокурора Федика громадянці Світлані Віноградовій.
4.          Приблизно 10 березня Федику особисто наші активісти надали заяву про організаторів сепаратистських мітингів, формування сепаратистських бойових угрупувань, про існування озброєних сепаратистських групіровок у місті, про поширення у місті і області бюлетенів про так званий референдум Дніпропетровської області з питанням приєднання до Росії. Федик як завжди емоційно обіцяв притягнути всіх до кримінальної відповідальності, але  на сьогодні  заздалегідь відомі сепаратистські ватажки Марченко, Бідняк, Годоваш, Чумак та інші знаходяться на свободі, і навіть робили декілька спроб побити тих з наших активістів, які дали свідчення на сепаратистів. Декількох озброєних сепаратистів спіймали та передали міліції наші активісти, але за декілька днів за повної недбалості Федика, Кузьменка, бандити- сепаратисти,які були озброєні під час затримання, були звільнені. Також ми зверталися до Федика письмово, що слідство СБУ розтягнуло загальну справу з сепаратизму на декілька дрібних справ з чіткою метою знизити реальну важкість злочину, скоєного відомими сепаратистами. У відповідь ми отримали порожню маячню за підписом заступника прокурора Кузьменко.
5.          Федик обіцяв розібратися, та притягнути до відповідальності депутата від ПР Морозенка та голову Ленінської районної ради в Дніпропетровську Коваленка, які 17 травня 2013 року в учбовий час силоміць примусили директорів шкіл району, надати по декілька десятків дітей для участі в дурнуватому, провокаційному заході Партії Регіонів – «Антифашистський марш». Ще не відбулася прокурорська перевірка, а заступника Федика – Ричка вже заявляв нашим активістам що Коваленко не винний, про Морозенка нічого не відомо, а винна завідуюча районним відділом освіти. Ми не поділяючи думки генія телепатії Ричка, та вже не вірячи в обіцянки-цяцянки брехливого Федика об’їхали всіх директорів шкіл, поспілкувалися з деякими батьками зґвалтованих дітей, з’ясували що прокурорська перевірка сфальшована, кримінальне провадження порушене не було. Про це ми окремо, письмово, повторно повідомили Федика, на що він надав нам брехливу відписку власноруч, що нічого не підтвердилось, хоча ми надали фото і відеофіксацію та перелік свідків, все це з відома Федика було проігнороване.
6.          Федик обіцяв нам особисто 6 березня та в ЗМІ, що він  щотижня  звітуватиме про резонансні питання перед активом євромайдану. Зустрічей за широким колом активу було лише дві, і після другої, коли актив громадськості став ставити безліч незручних питань відкрите спілкування з громадськісью були припинені і з 14 квітня не відновлювалися.
7.          Федик обіцяв нам притягнути до відповідальності горезвісну начальницю міського виборчкому Панкуліч до кримінальної відповідальності за нахабне та циничне фальшування виборів в Дніпропетровську в 2010 та 2014 рр. Ми навіть подали про це письмову заяву про злочин з зазначенням того,що в нас є багато свідків та документальних свідчень. За понад три місяці «розслідування» цієї справи жодного дзвінка або запиту до нас не було, і з’ясувати хто відповідальний за нашу заяву про злочин нам не вдалося.
8.          Федик обіцяв нам покарати всіх злочинців ПР, які зловживали владою в часи правління Януковича. Але ж з його підтримки депутат від Партії Регіонів Морозенко і Яцуба, які в п’яному вигляді скоїли злочин на дорозі, тобто з їхньої провини розбилася родина на легковику, люди потрапили в реанімацію. Прокурор Федик прийшов злочинцям на допомогу і зробив все щоб тим уникнути покарання, хоча співробітники ДАЇ, свідки, відео реєстратор, тележурналісти підтвердили провину Морозенка і Яцуби та всій країні показали стан їх сп’яніння. Дружній Федику Партії Регіонів зараз, як і раніше можна все, революція за Федиком Дніпропетровської області не стосується.

Це дуже короткий та неповний перелік «досягнень», так званого прокурора, справжня місія якого на нарах.   
Координатор ГО «Громадський комітет по боротьбі з
корупцією та організованою злочинністю та
порушенням прав громадян»                                 А.М.Бут


Виконавець А.М.Бут Телефони: 0975890581; 0506320459

Немає коментарів:

Дописати коментар