- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 1 липня 2014 р.

Покінчимо з олігархами за допомогою територіальних громад, – активіст


Схід і Захід нашої країни об’єднала одна спільна ідея — змінити систему влади в Україні.
Відтак,  після кривавого Майдану активісти вимагають сформувати територіальні громади.


А це означає кінець радянському феодалізму. Ба більше.
Активісти наголошують, що таким чином намагатимуться більше не допустити шизофренії влади, яка нібито робить одну дію, але всупереч народу, очікує іншого, свого результату.
Про це розповів співкоординатор Громадського сектору Євромайдану Назар Мухачов під час політичного ток-шоу «Прямим текстом» з Остапом Дроздовим (щочетверга о 22:10 на телеканалі ZIK).
Варто зазначити, що згідно з Конституцією України, у країні повинні бути створенні територіальні громади. Народовладдя у країні також передбачає і прийнята у 1997 році місцева хартія. Відтак, у тому що на нашій території досі немає сформованих територіальних громад винна кожна влада, яку українці обирали ще починаючи з 1996 року.
«Ми хочемо домогтися, щоб територіальна громада була зафіксована як юридична особа. Відтак вона контролюватиме і бюджет міста, і його майно, і, навіть, приналежні йому земельні ділянки», — наголошує учасник програми.
Гість переконаний: «Територіальні громади — загроза для олігархів».
ТЕМАТИЧНА СТОРІНКА: «ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА»



Немає коментарів:

Дописати коментар