- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

субота, 10 травня 2014 р.

Протистояння пайовиків Петриківського району Дніпропетровщини триває

У середу відбулося пікетування Дніпропетровської облдержадміністрації жителями сіл Петриківського району, чиї паї кампанія "Дніпровець" на недавніх зборах акціонерів передала в оренду «Орель - лідеру».


Зі слів мітингувальників, рейдери поводяться нахабно і зухвало, приїжджають на поля разом з правоохоронними органами, не соромлячись людей дають їм вказівки як діяти, залякують пайовиків, заявляючи що за ними стоїть губернатор. Тому люди прийшли до обладміністрації, як до останньої надії.

Пайовиків запросили пройти в зал засідань обласної адміністрації, був терміново викликаний новий глава Петриківської адміністрації Андрій Столбченко, який заявив присутнім, що нічого не знає про цю проблему. Однак після п'яти хвилин розмови на підвищених тонах визнав, що знає від тому, що на землі пайовиків існують два кадастрових номера - як би земля одна, а господаря два. Причому, другий кадастрові номери на землі пайовиків з'явилися при правлінні, колишнього голови Мухи.

Андрій Анатолійович пообіцяв жителям району найближчого тижня  детально розібратися з цим питанням, за його словами попередня влада не завжди слідувала букві закону і тепер Петриківська райдержадміністрація буде виправляти «помилки» попередників. Перший заступник губернатора Анатолій Крупський уважно вислухав усіх пайовиків, тут же дав доручення присутнім начальникам земельного та юридичного департаментів відпрацювати питання і підготувати матеріали для губернатора, так як тепер ситуація із захопленням землі в Петриківському районі буде контролюватися ним особисто.

Однак, після зустрічі в обладміністрації новий глава Петриківської адміністрації Андрій Столбченко дав команду сільрадам підготувати списки тих людей, хто брав участь у пікетуванні.

12 травня відбудеться засідання Апеляційного суду на якому, незважаючи на заперечення кампанії "Дніпровець", візьме участь обласна прокуратура на боці пайовиків, так як є кримінальні справи та фальсифікації документів посадовими особами.

Матеріал по темі: „Кольт” – найкращий суддя?: про петриківський шахер-махер зпаями



Немає коментарів:

Дописати коментар