- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середа, 9 квітня 2014 р.

„Кольт” – найкращий суддя?: про петриківський шахер-махер з паями

Обласна прокуратура, нарешті, звернула увагу на події що відбуваються на полях Петриківського району.
7 квітня відбулося засідання Дніпропетровського апеляційного господарського суду на якому слухалася справа про незаконне відчуження земельних паїв у мешканців сіл Курилівки і Миколаївки на користь ЗАТ Дніпровець.

 Близько 40 представників пайовиків прибули на засідання апеляційного суду, незважаючи на похилий вік, всі готові в суді захищати свої землі. Перед початком засідання жителі були на прийомі в обласній прокуратурі, де їх прийняв заступник обласного прокурора Олег Ричка. Як заявив присутнім Олег Іванович він вперше чує про те, що відбувається на полях Петриківського району, ні прокурор Петриківського району. ні начальник міліції не доповідали про те, що відбувається навколо захоплення земель у законних користувачів. І чому міліція Петриківського району залякує пенсіонерів рекомендує” здати свої паї якимсь зацікавленим особам, а прокуратура не реєструє заяви громадян, постраждалих від свавілля Рейдерів.

Як запевнив Олег Ричка найближчим часом буде здійснено прокурорський нагляд, з боку обласної прокуратури, виявлені всі факти приховування інформації про злочини проти жителів Єлизаветівки і Миколаївки, а так само прокуратура візьме участь у засіданні Дніпропетровського апеляційного господарського суду, тільки один факт, що 38 померлих мешканців сіл щосили ставлять підписи на установчих документах ЗАТ Дніпровець, через 7 років вже насторожує і багато іншого, на думку прокуратури викликає запитання. Так само зам прокурора області прийняв від пайовиків заяви і пообіцяв негайно розібратися з кричущими фактами бездіяльності прокуратури та міліції в Петриківському районі.

Також на засіданні Дніпропетровського апеляційного господарського суду за клопотанням адвокатів пайовиків, суддями прийнято рішенні про перенесення засідання на 12 травня, у зв'язку з участю прокурорів у засіданнях, так як на думку прокуратури, за словами Олега Рички мають місце порушення закону.

Матеріал надав:Денис Резніченко


http://sobitie.com.ua/dneprodzerzhinsk/oblastnaya-prokuratura-podderzhala-payshchikov-petrikovskogo-rayona-video


«МАЙДАН СІЧЕСЛАВ» ІНФОРМУЄ:

Громадська організація «МАЙДАН СІЧЕСЛАВ» запрошує долучитися до співпраці, відчути себе Громадянином своєї країни та  сказати рішуче НІ: КРИМІНАЛУ, КОРУПЦІЇ, ЗЛОВЖИВАННЯМ У ВЛАДІ, ХАБАРЯМ І ЗНУЩАННЮ ТА ПУСТИМ ОБІЦЯНКАМ.

Багатоканальний телефон для небайдужих:
    (056) 766 05 48

Цілодобова громадська онлайн-приймальня чекає від Вас:

-     Пропозиції
-     Заяви та скарги на злочинні дії
-     Запис до активу МАЙДАНУ

Юридична консультація: 098 243 09 55
                                         099 319 40 16
                                         067 523 37 18
                                         050 567 17 39

Чергові координатори:     066 384 60 25
                                         063 625 08 54
                                         068 840 81 21
                                         063 625 01 48

З понеділка по п’ятницю ми збираємося о 17:00 на Європейській площі. Щонеділі - о 12:00 на площі Героїв Майдану на Народне віче.

Революція Гідності

    МАЙДАН СІЧЕСЛАВ
                                       
                                      Ми будемо всюди!


       Слава Україні! Слава Нації!

Немає коментарів:

Дописати коментар