- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятниця, 23 травня 2014 р.

Тарута звинуватив батальйон Коломойського в дестабілізації Сходу


Губернатор Донецької області Сергій Тарута звинуватив створений губернатором Дніпропетровської області Ігорем Коломойським батальйон "Дніпро" в дестабілізації обстановки в Донбасі. Про це він заявив в інтерв'ю газеті Financial Times, передає УНН.


"Деякі зі спішно зібраних воєнізованих формувань, які ведуть війну на сході, погано навчені і недосвідчені. У регіоні, наповненому зброєю, цивільне населення ризикує опинитися під перехресним вогнем", - зазначив Тарута.
Він наголосив, що саме батальйон "Дніпро" несе відповідальність за трагічні події 11 травня у Красноармійську і звинуватив це формування у втручанні у справи Донецька, провокуванні нестабільності і беззаконня.
"Вони приїжджають і намагаються позбавитися від місцевого мера, який їм не подобається, або від лідера, і вони висувають дуже потужний аргумент на свою користь - автоматичну зброю. Небагато людей можуть з ними посперечатися", - заявив Сергій Тарута.
Нагадаємо, 11 травня в Красноармійську на Донеччині під міськвиконкомом сталася перестрілка між невідомими озброєними людьми в камуфляжі (підозрювався український батальйон "Дніпро") і цивільними. Одна людина загинула, кілька осіб постраждало.
МВС України опублікувало заяву, що підрозділ з найменуванням "батальйон Національної гвардії "Дніпро" або "батальйон міліції спецпризначення "Дніпро" не брав участі у подіях в Красноармійську. Особовий склад батальйону "Дніпро" залучається до несення служби на блокпостах в південно-східній частині України.


Немає коментарів:

Дописати коментар