- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділя, 30 березня 2014 р.

ПОЛІТИЧНІ ФЛЮГЕРИ: Олігарх Сергій Тігіпко

Кар'єра

·         19821984 — служба у Збройних Силах СРСР (танкові війська).
·         19841986 — секретар комітету комсомолу, заввідділом і замдиректора з навчально-виховної роботи Дніпропетровського механіко-металургійного технікуму.
·         19861989 — завідувач відділом пропаганди і агітації Дніпропетровського обкому комсомолу.

·         Із серпня 1989 — перший секретар Дніпропетровського обкомуЛКСМУ. На початку 1990-х познайомився з Леонідом Кучмою, який тоді був директором заводу «Південмаш» (Дніпропетровськ).
·         З жовтня 1991 — заступник голови правління банку «Дніпро».
·         З березня 1992 р. — голова правління Приватбанку (Дніпропетровськ). Навколо банку сформувалася фінансово-промислова група «Приват», що володіє значними активами в металургійній і нафтовій галузях, ЗМІ.
·         З листопада 1994 р. — в період впровадження гривні, — позаштатний консультант президента Кучми з питань грошової політики.
·         З квітня 1997 p. — віце-прем'єр з питань економіки в кабінеті Павла Лазаренка. Зберіг пост у кабінеті Валерія Пустовойтенка.
·         З грудня 1999 р. (за нового прем'єра Віктора Ющенка) — міністр економіки.
·         2001 — вийшов з бізнесу ФПГ «Приват».
·         У травні 2001 року, після відставки Віктора Ющенка, його розглядали як кандидата на пост Прем'єр-міністра.
·         17 грудня 2002 року призначений головою Національного банку.
·         20052007 — голова правління фінансово-промислової групи ТАС.
·         З 2007 р. — голова правління ВАТ «Сведбанк» (правонаступник АКБ «ТАС-Комерцбанк»).
·         З 28 листопада 2009 року — Голова політичної партії «Сильна Україна».
·         11 березня 2010 р. призначений віце-прем'єром в уряді Азарова.
·         9 грудня 2010 року Указом Президента України призначений на посаду Віце-прем'єр-міністра України — Міністра соціальної політики.
·         З 17 березня 2012 року — заступник Голови Партії регіонів.

Політична і громадська діяльність


·         25 червня 2000 року був обраний депутатом Верховної Ради, залишив уряд; член Комітету ВРУ з питань фінансів і банківської діяльності.
·         З 18 листопада 2000 року — голова партії «Трудова Україна».
·         2002 — пройшов у Верховну Раду від блоку «За єдину Україну».
·         У жовтні 2003 року заявив про намір балотуватися на посадуПрезидента, але потім підтримав Віктора Януковича та очолив його виборчий штаб. 29 листопада 2004 року пішов з посад голови Нацбанку та керівника виборчого штабу Януковича.
·         2008 — радник Прем'єр-міністра України на громадських засадах і співголова Ради інвесторів при Кабінеті Міністрів України.
·         16 червня 2009 р. — залишив усі посади та сконцентрувався на політичній діяльності.
·         З листопада 2009 р. очолював партію «Сильна Україна».
·         21 лютого 2010 створив «Блок Тігіпка».
·         В ніч проти 8 липня 2011 року Верховна Рада України ухвалила Пенсійну реформу, яку підготував Сергій Тігіпко. Серед інших змін, Пенсійна реформа передбачає поетапне збільшення пенсійного віку, запровадження другого рівня пенсійних внесків та скорочення так званих VIP-пенсій.
·         15 листопада 2012 року Верховна Рада України ухвалила закон про декриміналізацію економічних злочинів, який підготував Сергій Тігіпко. Серед інших змін, декриміналізація економічних злочинів передбачає поліпшення інвестиційного клімату в Україні, а також приведення національного законодавства до європейських стандартів захисту прав особистості.
·         З 17 березня 2012 року — заступник Голови Партії регіонів.
·         25 березня 2014 року Сергій Тігіпко подав документи до ЦВК для реєстрації його як кандидата в президенти України.[4]
·         У інтерв'ю Громадському ТБ Сергій Тігіпко заявив, що із задоволенням очолив би Партію регіонів.[5]

P.S. Можливо, саме в нього й треба спитати: «Чому ми, титульна нація, так ПАСКУДНО живемо на своїй Богом дарованій Землі».

Матеріали по темі: 

ПОЛІТИЧНІ ФЛЮГЕРИ: Олігарх Петро Порошенко



Немає коментарів:

Дописати коментар