- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 15 березня 2014 р.

Люстрація: чи є корупційними схеми Вовчука М. В. – нового начальника ДАІ в Дніпропетровській області?

Публікуємо зміст  заяви громадянина України, з  якою він звертається до Міністра внутрішніх справ України Авакова А. Б., Генерального прокурора України Махніцького О. І., Голови Служби безпеки України Наливайченко В. О.


3 березня 2014 року дана заява зареєстрована в громадських приймальнях МВС України, Служби безпеки України та Генеральної прокуратури.

                                                   ЗАЯВА
   Прошу Вас розглянути питання про доцільність зайнятої посади начальником Управління державної автомобільної інспекції в Дніпропетровській області Вовчуком Миколою Васильовичем.
   У зв’язку із виконанням останнім службових обов’язків з керівниками приватних підприємств,  які здійснюють перевірку технічного стану колісних транспортних засобів на станціях діагностичного контролю на території Дніпропетровської області, виникли суперечки.
   Так, у 2010 році Вовчук М. В. встановив «таксу» при проходженні обов’язкового технічного огляду. Неофіційно талон технічного огляду на легковий автомобіль коштував – 300 грн., автобус – 600 грн., вантажівку – 1000 грн., вказані гроші працівники ДАІ передавали безпосередньо Вовчук М. В. Станом на 2010 рік кількість автомобілів на території Дніпропетровської області становила 700 тис. авто. Якщо взяти найнижчий показник 300 грн. та помножити на 700 тис. автомобілів, отримуємо щонайменше 21 млн. грн. щороку.
   Після відміни обов’язкового технічного огляду, вищевказані грошові зобов’язання перейшли на підприємців, що здійснюють перевірку технічного стану колісних транспортних засобів на станціях діагностичного контролю, які Вовчуку М. В. Повинні сплачувати кожного місяця, другого числа.
   За усною вказівкою Вовчука М. В., велика кількість підприємств області отримувало протокол діагностичного контролю на транспортні засоби в м. Дніпропетровськ на діагностичних станціях, що неофіційно належать Вовчуку М. В., але в дійсності автомобілі не направляли (про що свідчить копія протоколу), що виразилося у формальному підході справи та загрожує безпеці дорожнього руху.
   На прикладі Верхньодніпровського району, мною за 2010 рік було передано Вовчук М. В. 360 тис. грн., як гарантія того, що мій діагностичний центр буде працювати. Наприкінці 2010 року я відмовився платити Вовчуку М. В., на що останній відреагував миттєво та направив на станцію кілька перевірок, після чого мою діагностичну станцію позбавили ліцензії. Через деякий час Вовчук М. В. також нагадав про себе, після чого відбулися два підпали офісного приміщення діагностики ПП «Центр-Авто» (копії актів пожежі додаю). Кримінальні справи по факту підпалу порушувалися, але через невеликий проміжок часу закривалися. На даний час рішення по кримінальній справі № 03121095 за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України не прийнято.
   З довірених джерел мені стало відомо, що у Вовчука М. В. на даний момент перебуває у власності будинок в селі Кіровське Дніпропетровського району Дніпропетровської області, загальною площею близько 700 м2, три автомобілі закордонного виробництва (Range Rover), на суму близько 300 тис. доларів, заміський будинок та яхта на території АР Крим. Скоріш за все, вищевказане майно зареєстроване на довірених осіб з числа друзів, родичів та знайомих.
   28. 02. 2014 року мої знайомі намагалися під’їхати до будинку Вовчука М. В. В селищі Кіровське з метою фото-відео фіксації, але під’їздні шляхи виявилися перекритими працівниками ДАІ на службових автомобілях.
   Дивлячись на ситуацію виникає питання, як державний службовець із офіційною зарплатнею в кілька тисяч гривень на місяць, може собі дозволити подібне?
   Також хочу пригадати про ТОВ «Д.І.О-Трейд Інтернаціонал», яке належить приватному підприємству, що надає платний доступ користувачам діагностичних станцій до єдиного серверу. Через яке щодня проходить мільйони гривень, а до бюджету надходять «копійки».
   Пишу цього листа, так як зневірився у справедливості. Це, не спроба знайти захист або підтримку у Ваших очах, це спроба, показати реальність нашого життя.

ПРОШУ:
1.     Притягнути Вовчука Миколу Васильовича до відповідальності;
2.   Розглянути доцільність подальшого перебування Вовчука М. В. на службі в органах внутрішніх справ;
3.   Провести перевірку, щодо законності набування ним майна. Майно, яке набуте злочинним шляхом звернути у власність держави, аби його наступники не повторювали злочинних дій та відповідальніше ставилися до покладених на них обов’язків не вчиняючи корупційних дій;
4.   Перевірити доцільність створення ТОВ «Д.І.О-Трейд Інтернаціонал». Вважаю за необхідне передати функції вищезазначеного підприємства державному органу, а саме Міністерству інфраструктури України, яке на даний час здійснює контроль за діяльністю станції діагностичного контролю.


01.03.2014 року

Активісти «Євромайдану-Дніпро» подають звернення, цю та інші заяви  заступнику прокурора Дніпропетровської області Ричка Олегу Івановичу (ВІДЕО)

Немає коментарів:

Дописати коментар