- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 24 лютого 2014 р.

Вимоги Дніпропетровського Євромайдану до Дніпропетровської обласної ради

1. Дніпропетровський Євромайдан у діючому складі Обласної Ради, не бачить людей, які можуть бути альтернативою дискредитованому керівнику від  Партії Регіонів Удоду Є.Г. Виходячи з цього Дніпропетровський Євромайдан вимагає створення контрольно-ревізійного органу, якій дасть змогу громадськості забезпечити контроль за прийнятям будь-яких рішень з правом вета, за участі представників Дніпропетровського Євромайдану.


2.  Прийняти рішення про направлення звернення до в.о. Президента України Турчинов О. В. про звільнення голови облдержадміністрації Колеснікова Д.В.

3.  Створити обласну комісію за участі представників Дніпропетровського Євромайдану по розслідуванню фактів незаконної діяльності та порушенню Конституції України щодо дотримання прав людини в області.

4. Створити обласну комісію за участі представників Дніпропетровського Євромайдану по розслідуванню діяльності формування МВС дніпропетровського підрозділу «Беркут» на Київському Майдані та причетності його до злочинів, перевищень повноважень, надмірному застосуванню сили і зброї проти мирних мітингувальників і порушень прав людини.

5. Засудити факти сепаратизму, що мали місце з боку посадових осіб та окремих депутатів обласної ради.

6.  Засудити безвідповідальну та злочинну діяльність президента В. Януковича проти Українського народу та відкликати заяву Дніпропетровської облради про підтримку дій Президента В. Януковича.

7. Створити обласну комісію за участі представників Дніпропетровського Євромайдану. по  розслідуванню фактів причетності посадових осіб Дніпропетровської облради та комунальних підприємств облради до здійснення злочинів, в тому числі економічних, притягнення їх до відповідальності та усунення від займаних посад.

8.  Створити комісію облради за участю представників Дніпропетровського Євромайдану для перегляду програм облради на предмет виявлення фактів розкрадання бюджетних коштів.

9. Прийняти рішення про здійснення заходів по призупиненню процедури банкротства областного коммунального підприємства «Агропроекттехбуд» з метою крадіжки майна обласної комунальної власності за штучними «боргами» на суму понад 200 мільонів гривень.

10. Прийняти рішення про утворення комісії по боротьбі з корупцією за участі представників Дніпропетровського Євромайдану на громадських засадах  та уповноваженого з прав людини Дніпропетровської облради на громадських засадах з відповідними повноваженнями.

11.  Прийняти рішення про утворення на базі 51 каналу Дніпропетровської обласної телерадіокомпанії громадського телебачення. До складу наглядової ради Громадського телебачення ввести представника Дніпропетровського Євромайдану

Координатори Дніпропетровського Євромайдану

24.02.2014

Немає коментарів:

Дописати коментар