- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 30 січня 2014 р.

Майдан спокійно відреагував на закон про амністію. Головне завдання - зігрітися

00:30. Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибокзапевняє, що у парламентської опозиції такі ж вимоги до влади, як і у протестувальників: "Не вірте, що парламентська опозиція здасть Майдан.


Сьогодні ми це підтвердили. Не може навіть бути й мови про те, що ми не разом. Ми - разом! І наша спільна боротьба. Наші вимоги і вимоги Майдану - це одне і те ж! Парламентська опозиція буде діяти виключно виходячи з потреб, бажань і вимог Майдану, тобто, тобто, всіх українців, які сьогодні протестують".
00:20. Майданівці досить спокійно сприйняли новину про ухвалення закону Мірошниченка про амністію затриманим активістам за умови звільнення захоплених адмінбудівель та припинення мітингів. Про події у Раді демонстрантам на Майдані повідомив Тягнибок, повідомляє УНІАН з посиланням на ТСН.
Майданівці сприйняли новину доволі спокійно. Поки політик наче виправдовуючись виголошував свою промову, мітингувальники спокійно займалися своїми справами.
Так само відреагували і демонстранти, які перебувають поблизу барикад на вулиці Грушевського. Вони називають ухвалення закону хоч і добрим знаком, але не перемогою, адже це була другорядна вимога. Тому запевняють, що будуть стояти далі.
Головною вимогою, яку виголошують демонстранти, є перевибори.
Водночас на Майдані вже сформували завдання на сьогодні - зігрітися, адже температура знизилася до мінус 17 градусів, а прогнозують до мінус 26. Проте наразі неможливо спрогнозувати, скільки триватиме таке затишшя з огляду на останні події у Раді.
29 січня Верховна Рада ухвалила закон про амністію усіх учасників протестних акцій, підготований депутатом від Партії регіонів Юрієм Мірошниченком. Закон передбачає відтермінування амністії на 15 днів. За цей час активісти повинні звільнити адміністративні будівлі.
Внесено на розгляд Верховної Ради було 4 проекти закону, зокрема опозиційний депутат Леонід Ємець зареєстрував проект закону, який не передбачає жодних умов для амністії євромайданівців, на прийняття якого і розраховувала парламентська опозиція.


1 коментар:

  1. по приказу Тягнибока его однопаартийцы стреляли в Спільну Справу и освободили занятые админздания, передав их преступной хунте ...никакой веры к этому человеку и его преступной группировки у меня нет - они предатели и провокаторы

    ВідповістиВидалити