- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятниця, 3 січня 2014 р.

Відкриття Дитячого Центру «Софія» у Січеславі

    «Ефективний розвиток інтелектуальних сил нації  вирішить долю щасливого майбутнього держави». Під таким девізом 03.01. 2014 року у Дніпропетровську за адресою вул. Ясельна, 1 відбулося новорічне «Свято мистецтв» яке організувала Дніпропетровська обласна спілка громадських об’єднань Асоціація «ХіД» та Дитячий Центр Формування та Розвитку Особистості «Софія». Метою заходу була популяризація раннього розвитку дітей, як найважливішої справи сьогодення для України.




«Нинішній існуючий світ людини кардинально і стрімко змінюється. На початку третього тисячоліття людство перейшло у нову епоху – епоху швидкісної комунікації, яка змінила наш звичний спосіб життя, спілкування та мислення.
В світі відбулася революція яка рухається по континентам землі із швидкістю промовленого слова. Сьогодні саме вона визначає як ми та наші  діти будемо жити, працювати і заробляти, радіти життю, створювати свій власний добробут і добробут життя всієї країни» - вважає заступник Голови Ради Асоціації «ХіД» і керівник Центру «Софія» Шульга Світлана.
        Нова епоха поставила перед людиною нові завдання, які не можливо вирішити залишаючись у системі координат старої індустріальної епохи. Саме людина, а не машини стають головною рушійною силою життя у новому світі. Людині необхідно вийти на новий рівень свідомості, мислення і дій.
      Імовірно, що для цього нам необхідно виконати найважливіше завдання сьогодення – зробити все можливе для того щоб наші діти були здатні жити у цьому новому світі. Щоб вони були здатні осяйнути свою місію, місію своєї країни і виконати її, усвідомлюючи сенс свого життя і отримуючи від цього радість і задоволення. Все це потребує появи у дітей нового, креативного, творчого мислення, розвинутого емоційного інтелекту, відчуття людської величі і значимості.
     Доля дитини – це глина в руках батьків, яку потрібно ліпити з любов’ю та мудрістю. Тому для допомоги батькам у цьому, такому не простому, завданні у Дніпропетровську відкрито вже три Центри, один з яких Центр «Софія». В усіх Центрах впроваджена інноваційна навчальна авторська розвиваюча програма «Світлячок» з використанням новітніх методик розвитку.
Але «Софія» відрізняється від інших центрів тим, що ставить собі за мету не тільки розвиток дитини, а ще й пробудження у неї національної самосвідомості і автентичності. Саме тому на святі були присутні фольклорно-обрядові колективи і майстри з національних ремесел які проводили з дітьми майстер-класи, водили хороводи, ділилися своєю майстерністю, співали новорічні пісні і колядки. Майстри вчили дітей грати на старовинних музичних інструментах, відчувати і бачити красу навколишнього світу і малювати її. Будувати свій, новий і яскравий, СВІТ ЖИТТЯ.
За опитуванням, Свято вдалося!
Контактні телефони Центру «Софія»: 0563773701, 
067 6347248
Більш детально у відео- та фоторепортажах (ТУТ)

Немає коментарів:

Дописати коментар