- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 13 січня 2014 р.

Кужель і Богословська створюють нову партію

Наш інформатор, близький до чоловіка Інни Богословської, народного депутата Володимира Мельниченка, повідомив, що пані Богословська разом з Олександрою Кужель почали процес створення нового політичного проекту.


Інформацію на умовах анонімності підтвердив один з помічників пані Кужель. Це буде партія, робоча назва якої – “Жінки за демократію і свободу”. Найбільш ймовірно, що спочатку це об’єднання проголосять громадською організацією і зареєструють відповідним чином у Мін’юсті. І розкручувати проект будуть відпочатку саме як громадську ініціативу.
А у партію ГО “Жінки за демократію і свободу” трансформується при першій серйозній потребі. Наприклад, для участі у парламентських виборах 2017 року, якщо проект виявиться успішним і піде на вибори самостійно. Хоча більш вірогідно, що це може статися раніше – для участі “Жінок” у місцевих виборах восени 2015 року або у виборах мера Києва та Київради, якщо вони не відбудуться синхронно з місцевими.
Юридичної тяганини “Жінкам” з реєстрацією як партії можна буде уникнути навіть без купівлі технічної партії. Для цього Богословська за роки перебування у Партії регіонів тримала козир у рукаві – не припинила реєстрацію очолюваної нею партії “Віче”. На нинішній час формальним головою “Віче” є близька подруга Богословської, професор Європейського університету Ірина Оніщенко, яка, очевидно, теж засвітиться у новому проекті як спікер для профільної аудиторії жінок освіти.
Тому, щоб переформатувати “Жінки за свободу і демократію” в партію достатньо буде просто перейменувати підконтрольну “Віче”. До речі, для Інни Богословської робити таким чином не вперше. Свого часу із “Віче” вона здійснила таку саму маніпуляцію свідомістю громадян. Спочатку Інна Германівна “сховала в шухляду” очолювану нею Конституційно-демократичну партію України (КДПУ) і розкручувала “Віче України” саме як громадську організацію. А ближче до виборів 2006 року просто перейменувала КДПУ у “Віче”.
Активна кампанія із розкрутки “Жінок” розпочнеться вже найближчим часом. Перший рекламний месидж цієї кампанії умовно буде називатися “Жінки України за Майдан, євроінтеграцію, зміну влади, проти Януковича…”. Ближче до президентських виборів головний месидж набуде змісту “Жінки України голосують за … (Яценюка/Кличка/Порошенка/Тягнибока…)”. Прізвище того, за кого “жінки голосують” може бути чиє-завгодно. По-перше, важливим фактором буде воля спонсорів проекту – як кажуть,”хто кому платить – той того і танцює”. По-друге, гратиме роль, хто з потенціних “женихів” які блага пообіцяє лідеркам цього руху у відповідь на “любов жінок”. У випадку перемоги на виборах, звісно. Адже і Богословська, і Кужель були у виконавчій владі і скуштували солодкий смак бюджетних потоків, тож хочуть туди повернутися. По-третє, і Кужель, і Богословській за багаторічну політичну кар’єру не звикати змінювати своїх лідерів, своїх партнерів, свою точку зору і навіть забувати особисті образи. Кужель тривалий час поливала брудом Яценюка, а тепер співає йому дифірамби. Богословська йшла з першого уряду Януковича “в знак протесту проти азаровщини”, щоб після поразки “Віче” на виборах 2006 року …повернутися у другий уряд Януковича до “ненависного” їй Азарова.
Найменш ймовірно, звісно, що “Жінки за свободу і демократію” підтримають у президенти Олега Тягнибока. Цікаво, до речі, як лідер Всеукраїнського об’єднання “Свобода” відреагує на використання слова-назви його партії у назві іншого політпроекту. Хоча, нагадаємо, назва “Жінки за свободу і демократію” – наразі робоча і ще підлягає обговоренню. Що відомо точно, так це те, що і назва нової організації буде сформована навколо слова “жінки”, і тема ролі жінки у політиці, жінки-берегині, жінки-матері буде використовуватися як головна.
Щодо потенційних спонсорів проекту, то мова йде про Віталія Гайдука та Сергія Льовочкіна. З олігархом Гайдуком багато років товаришує Олександра Кужель. Подейкують, що ще у 2011 році Олександра Володимирівна як лідер ГО “Громадянський опір” просила його про фінансування нової партії з нею на чолі на основі цієї ГО. Гайдук тоді відмовив, апелюючи до того, що вже фінансує проект Наталії Королевської (назва “Україна-вперед!” на той час ще не виникла або принаймні не була затверджена).
Щодо Голови Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна, то загальновідомо, що Інна Богословська вже багато років поспіль орієнтується саме на нього, отримуючи на Банковій зарплату. А Сергій Володимирович схильний розладати яйця у різні кошики, підтримуючи різні політичні проекти паралельно.
У нас на даний момент немає точної інформації, чи розпочав Льовочкін фінансування “Жінок”. Але сміємо припустити, що так. Або принаймні пообіцяв підтримувати, взявши на себе певні грошові зобов’язання. Бо неспроста ж Богословська спалила усі мости з Партією регіонів і з’являться у ЗМІ саме з опозиційною риторикою.
 P.S. Ще три тижні тому один з депутатів від “Батьківщини” у приватній розмові з нашим кореспондентомздивовано розповідав, як поряд зі сценою Майдану почув, як Олександри Кужель жаліється, що один згромадських активістів з трибуни прокоментував вихід Богословської з ПР так: “Бачите, щурі тікають зкорабля..”. Це дуже обурило Олександру Володимирівну. “Так нельзя! Богословская сейчас насподдерживает…” – сказала вона. Певно, жінки домовилися між собою про об‘єднання зусиль ще тоді.   


Андрій Святополк-Мирський,


3 коментарі:

  1. А як же щодо конфронтації позицій цих двох політичнх діячів (жінок) відносно питання свободи для Ю. Тимошенко? Одна з них є її палкою захисницею Ю. Тимошенко, інша - навпаки? І обидві робили собі дуже гучний всеукраїнський (а може і всесвітній) PR на цьому питанні. Чи питання свободи Ю. Тимошенко для них вже не актуальне (перегорнута сторінка політичного PRу) і наразі головним є питання зберегти себе на політичному олімпі у будь якому статусі, на будь якій платформі?

    ВідповістиВидалити
  2. Зачем распространять заведомый бред...Кужель и Богословская так же не совместимы, как Тимошенко и Богословская...Прежде,чем распространять такие фейки - инфу надо ПРОВЕРЯТЬ, вы поступаете как провокатор против "Батькивщины"...

    ВідповістиВидалити
  3. Аноніме, ви - ПРИМАРА! ))) У вас немає майбутнього. УЗБАГОЙТЄСЬ )))

    ВідповістиВидалити