- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 10 вересня 2011 р.

Відкритий лист Павлоградському міському голові Івану Метелиці.

Звертаюсь до Вас Іване Сергійовичу українською, бо Ви вже вчетверте міський голова і за «Законом України про державну службу» зобов'язані нею вільно володіти. Окрім того, Ви ще за 4-го скликання обіцяли депутатському корпусу вивчити державну мову. Сподіваюсь, що хоча б цю обіцянку Ви виконали, адже й понині немає в Павлограді власного водозабору, хоча за висновками гідрогеологів місто може щодоби видобувати до 51 тисячі кубічних метрів води – однієї з кращих якщо не в Європі, то принаймні в Україні. Такого об'єму води вистачить не тільки для потреб міста, це ж майже по 500 літрів на одного мешканця, або майже втричі більше від споживання води середньостатистичним французом, а й для експорту. Такі пропозиції від іноземних бізнесменів уже були, причому вельми привабливі. Тільки Ви ними чомусь не скористалися. Немає місто і понині, також обіцяного Вами (майже 10 років тому) сміттєспалювального заводу. Не знаю, що Ви обіцяли виборцям в 2010 році, але впевнений, що при відсутності в депутатському корпусі Олександра Скидана, мене та ще з десятка депутатів 4-го скликання павлоградцям жити краще не стане. Не стане, тому що окрім обіцянок, Ваша діяльність в переважній більшості нічим не відрізнялась, а павлоградці й надалі питимуть не свою чудову природну воду, або хоча б добре очищену дніпровську, за економічно обґрунтованою ціною.

Ну, як Ви можете пояснити, чому в Кіровограді, який живиться водою також з Дніпра через водогін довжиною 124 км, 1 кубічний метр питної води, разом з водовідведенням, коштує 6,78 грн., а в Павлограді, при довжині водогону в 84 км – 9,05 грн. Чому ж водогін майже в півтора рази коротший, а вода, при цьому, на 30% дорожча.

Незрозумілим та не пов'язаним зі здоровим глуздом, виглядає Ваш нинішній підхід до вирішення проблеми енергозбереження, яка останнім часом набула значної гостроти для України. Ви ж за фахом не економіст, не юрист, а мій колега машинобудівник. Чому тоді в 2004-2006 роках Ви дозволяли громадянам відключатись від централізованого теплопостачання, а тепер – забороняєте? Може Ви забули, як підписували в 2006 році підготоване мною і схвалене сесією Звернення Павлоградської міської ради до НКРЕ (національної комісії регулювання енергетикою) та Мінпаливенерго з вимогою збільшити договірну потужність споживання електроенергії населенням до 3 кВт на одну оселю? Нагадаю павлоградцям, що це робилось для того, щоб кожен з Вас мав можливість перейти на індивідуальне електричне опалення замість центрального і платити за тепло в 2-3 рази менше. Право на такий перехід було надано «Правилами користування тепловою енергією для населення», затвердженими ще в 2006 році Постановою Кабінету Міністрів України, на якій стоїть власноручний підпис нинішнього Президента України Віктора Януковича. Заборона відключення окремих квартир від централізованих теплових мереж міститься у виданому значно пізніше наказі Мінкомгоспу, і, юридично, є перевищенням посадових повноважень, тобто – карним злочином. Спитайте у пристойних юристів і вони підтвердять, що цей наказ порушує статті 22 та 68 чинної Конституції України, а стаття 60 передбачає юридичну відповідальність за виконання такого наказу.

Окрім того, Розпорядження Кабінету Міністрів України № 502-р від 28.09.2006 року, підписаного вищезгаданим Віктором Януковичем, передбачалось переведення населених пунктів на електроенергію. Поясніть мені і громаді Павлограда, чому Ви його не виконуєте. Може Ви чинного Президента України не поважаєте? В такому випадку порядні люди пишуть заяву про відставку. А якщо це не так, то виконуйте вимоги чинних документів.

Для порівняння, в згаданому 278-тисячному Кіровограді, за даними міськвиконкому, в 2004-2011 роках від централізованого теплопостачання відключено і переведено на індивідуальне опалення понад 25 тисяч квартир. А в 112-тисячному Павлограді немає і 1 (однієї) тисячі. За ці роки в Кіровограді жодна квартира до централізованих тепломереж повторно не підключалась. До речі, Вам Іване Сергійовичу вкрай необхідно знати – містом ходять чутки про те, що пакет дозвільних документів на перехід від централізованого на індивідуальне опалення коштує 7 тисяч гривень, а моїх друзів Ви недавно чомусь сповістили, що такий перехід заборонений. Можливо Ви поясните, хто правий – Ви чи пліткарі.

На завершення, вітаю Вас і всіх мешканців Павлограда з Днем Міста і бажаю успіхів у виконанні чинних документів та власних передвиборних обіцянок 1994-2010 років. Можете розраховувати в цьому на мою підтримку і посильну допомогу.

Депутат Павлоградської міської ради 4-го скликання Леонід Тартасюк.


Немає коментарів:

Дописати коментар