- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 23 січня 2015 р.

МІТИНГ НА «ПІВДЕНМАШІ» (21.01.2015)

З початком війни з Росією (колишнього головного замовника продукції «ПМЗ») поставки туди готової продукції та комплектуючих для спільних ракетно-космічних проектів зійшли нанівець. Весь 2014 величезний дніпропетровський завод «колбасило» не по-дитячому. А з липня минулого року (!) Тут перестали видавати зарплату.

Співробітники заводу вийшли на мітинг протесту під стінами рідного заводу з транспарантами «Невиплата зарплати = замах на вбивство», «Заборгованість по зарплаті - ганьба гаранта Порошенко!», «Поверніть людям зароблене!».
- Останній раз ми отримували крихти від заробленого в липні, - говорить старший майстер Галина Марукіна. - І з тих пір нас годують тільки обіцянками. Замовлень на підприємстві, якщо вірити директорату, немає. З 1 грудня завод фактично зупинений. Нам немає за що оплатити комунальні послуги, проїзд у транспорті, нема за що купити хліба і ліки.
- Ситуація ускладнюється ще й тим, що в багатьох сім'ях і чоловік, і дружина працюють на «Південмаші», тобто сім'ї взагалі залишилися без засобів існування! - Говорить оператор верстатів з ЧПУ Юрій Боєв. - Весь минулий рік нам вішали локшину на вуха про те, що ось-ось все налагодиться. Але роботи немає, замовлень немає, у бюджеті 2015 нічого для завантаження замовленнями і порятунку «Південмашу» не передбачено.
Обурені «південмашівці» дочекалися виходу голови профкому ВО «ПМЗ» Валерія Васильєва, який оголосив давно відоме всім: немає замовлень, немає коштів, але коли вони з'являться - борги віддадуть...

У підсумку мітингувальники обмежилися складання колективного звернення до всіх органів влади.




МІТИНГ НА «ПІВДЕНМАШІ» (07.10.2014 - спілкування з директором)

Немає коментарів:

Дописати коментар