- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Резолюція мітингу проти бездіяльності правоохоронних органів у Дніпрі

Р Е З О Л Ю Ц І Я  М І Т И Н Г У
ГРОМАДЯН, ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙЮ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ ПРОТИ БЕЗДІЯЛЬНОСТІ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ
09.11.2016 м. Дніпро

Довгий час підприємці та ініціативні громадяни Дніпра, обурені діяльністю органів місцевої влади щодо знищення малого та середнього бізнесу в регіоні, звертаються до правоохоронних органів із заявами про злочини. Дніпряни привертають увагу силових структур до рейдерських нападів на бізнес, приватні володіння, на відверте знищення майна та варварське заволодіння чужою приватною власністю. Про те, до цих звернень місцева поліція залишається байдужою. Майже зовсім не відкриваються кримінальні провадження. А ті поодинокі випадки, що зареєстровані в єдиному реєстрі кримінальних проваджень, не мають подальшого розгляду і швидко закриваються. Навіть випадки ДТП з фатальними наслідками, які спричинені безвідповідальними вчинками чиновників, кваліфікуються як такі, що не містять ознак злочину. Така само заангажовано ведуться судові справи.
Не можуть також жителі міста знаходитися осторонь від використання найманців КП «Муніципальна поліція», як приватної охорони місцевих чиновників. Дії службовців КП «Муніципальна поліція», яке утримується за кошти платників податків, переважно направлені проти громадян та сприяють зросту злочинності у нашому регіоні.
Терпіння громадян скінчилося, й ми зібралися під стінами Обласної прокуратури Дніпра, щоб висловити своє обурення бездіяльністю правоохоронних органів.
Усвідомлюючи свою відповідальність за майбутнє нашого міста, за майбутнє своїх дітей, ми, дніпряни, мешканці Дніпропетровської області, представники громадських об’єднань та політичних партій
ВИМАГАЄМО ВІД ОБЛАСНОГО ПРОКУРОРА:

1. Зобов’язати підлеглих у п’ятиденний термін розпочати слідство по заявах про злочини, що подані до правоохоронних органів міста Дніпро та області;
2. У найкоротший термін надіслати скаржникам письмові повідомлення про хід розслідування.
3. Терміново ліквідувати КП «Муніціпальна поліція» Дніпропетровської міської ради.
4. З метою недопущення соціального вибуху, зобов’язати відповідальних осіб Дніпропетровської обласної прокуратури негайно розпочати слідство по поданій заяві про переслідування громадської організації «Самозахист підприємців» з боку чиновників міської ради. Негайно включити до ЄРДР подану заяву та дати правову оцінку діям чиновників Дніпропетровської міської ради, що мають ознаки карного злочину по ст. 170 ККУ «Умисне перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій або їх органів». 
5. У разі ігнорування нашого звернення ми змушені будемо висловити недовіру обласному прокуророві міста Дніпро та надіслати Президентові України повідомлення про недовіру обласному прокурору.
6. Організувати проведення та провести круглий стіл за участі представників громадськості, підприємців, представників влади міста, прокуратури, поліції, керівництва КП «Управління з організації контролю благоустрою та розміщенню реклами» Дніпропетровської міської ради, КП «Міськавтопарк» Дніпропетровської міської ради.
Громадська організація «Самозахист підприємців»
Голова Боровинський Віктор Володимирович

Немає коментарів:

Дописати коментар