- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 8 травня 2016 р.

"Олігархи втричі завищили ціну на газ", — Гладій

Розрахунок газу для українців здійснюють за середньоєвропейською ціною, хоча в Україні досі добувають більше газу, ніж споживає її населення. В чиї кишені йде потрійна плюсова різниця?

Під час прес-конференції на це питання спробував відповісти перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, — повідомляє 0342.ua 
Чиновник висловив думку, що ціна на газ, яка вступила в силу з 1 травня  є не законною і потребує перевірки незалежних експертів. Він пояснив, що Україна споживає менше газу, ніж добуває, а собівартість українського газу — десь 1,5 тис. грн за тисячу кубометрів газу. Однак для споживачів газ рахують по ціні 4 тис. 942 грн за тисячу кубометрів.
"Хочу нагадати, що закон "Про основи функціонування ринку природного газу" є чинним. Наше населення споживає газ власного виду. Тобто законодавчо обумовлено, що ми повинні продавати газ власного виду", — твердо заявив обласний чиновник.
Гладій висловив думку, що винуваті в цьому олігархи, які планують приватизувати найбільшу державну компанію ПАТ "Укргазвидобування", і щоб швидко повернути свої кошти, роблять її надприбутковою.
І що цікаво, у втричі завищеній ціні на газ лише 10% закладено на транспортування, тобто: придбання лічильників, обслуговування мереж, заміна мереж, більшість яких, — в аварійному стані. 
Гладій повідомив, що обласна рада планує офіційно звернутися до керівництва країни, зокрема до Кабінету Міністрів України з вимогою переглянути газові тарифи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар