- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 27 січня 2016 р.

В Дніпропетровську «впаде» пам’ятник Петровському

В найближчу п'ятницю в Дніпропетровську на привокзальній площі «впаде» пам’ятник епохи тоталітаризму, катові українського народу, одному з ініціаторів створення ВЧК, організатору-передовику Голодомору 1932-33 років Григорію Петровському.


Дану подію, на своїй сторінці у Фейсбук, анонсує народний депутат України Андрій Денисенко.
«Навіть в окупованому рашистами Донецьку патріоти здійснили сьогодні вночі спробу підриву комуністичного ідола Леніна - символа московського панування в Україні та репресій проти нашого народу.
А в гіперпатріотичному Дніпрі досі на одній з центральних площ - привокзальній - стоїть організатор Голодомору 32-33 років та більшовицького вторгнення 17-21 років Петровський.
Пора би виправити цей історичний парадокс та ідеологічний казус, тим паче панове інтімологи із Опоблоку запевняють нас, що місто віднині офіційно називається по імені відповідного апостола Христа, а не Леніна-Сталіна.
До цього ми ще повернемося, а зараз маємо нарешті виконати численні законодавчі і нормативні акти кількох президентів, кабміну і Верховної ради з декомунізації нашого українського Дніпра.
У зв'язку з чим офіційно запрошую усіх небайдужих дніпрян і просто законослухняних громадян, включно з представниками комунальних служб, на зустріч зі мною як народним депутатом України 29 січня о 18.00 на привокзальну площу для виконання нашого спільного громадянського обов'язку.

При собі мати пару автомобілів Краз, кран на 12 тон, троси, болгарки, запаси гарячого чаю, терпіння, патріотизму і життєвого оптимізму))» - зазначено у повідомленні-анонсі нардепа.

Немає коментарів:

Дописати коментар