- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 25 грудня 2015 р.

Ганебний бюджет Яценюка на 2016 рік - прийнято 263 голосами


Верховна Рада в ніч на п'ятницю 263 голосами прийняла державний бюджет на 2016 рік (законопроект №3000) з доходами 595 081 000 000 гривень і витратами 667 734 000 000 гривень.


Заради ухвалення держбюджету, складеного виходячи з вимог МВФ, влада пішла на урізання соціальних витрат. Зайнятими за кордоном грошима вони намагаються покрити збитки від спаду експорту від падіння виробництва.
"За" проголосували 112 депутатів "Блоку Петра Порошенка", 80 депутатів "Народного фронту" (повний склад фракції), 1 депутат з "Самодопомоги" (Ярослав Маркевич), 16 депутатів "Радикальної партії", 21 депутат з "Відродження", 17 депутатів з "Волі народу", 16 позафракційних депутатів.
"Батьківщина" разом з "Оппоблоком" голосувала проти, "Самопоміч" переважно утрималася.
Купили і продавили - звичайна профанація і імітація роботи.
Вони готові проголосувати за кота в мішку, аби втриматися у своїх кріслах і отримати новий кредит. Тільки цей займ піде на проїдання, а коли донорські гроші закінчаться, доведеться знову затягувати пояси народу і урізати соціалку.
Мінімальна зарплата встановлюється на наступному рівні:
- З 1 січня 2016 року - 1378 грн, з 1 травня - 1450 грн, з 1 грудня - 1550 грн.





Немає коментарів:

Дописати коментар