- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

Закон "Про очищення влади" буде виконано лише за Вашої участі

Наш головний люстраційний закон сьогодні набув чинності.

Дуже багато надій та дій було вкладено, щоб це сталося.

Але будь який закон в нашій державі наразі – лише папірець. Якщо Ви не включитеся, він папірцем і залишиться.

Зараз впродовж десяти днів усі керівники мають звільнити усіх підлеглих, в особових справах яких:

- робота начальником на Януковича від рівня голови райдержадміністрації;

- керівництво прокуратурою, СБУ, міліцією під час Майдану від рівня заступника голови обласного управління, а в Києві – районного управління;

- робота в КДБ, навчання в школах КДБ, робота керівником в КПРС від рівня секретаря райкому і комсомольським бонзою від рівня ЦК ЛКСМУ.

Далі почнуться перевірки усіх, хто залишаться на посадах. Від прем'єр-міністра до дільничного міліціонера. Ми спеціально виписали закон так, щоб Ви могли включитися. Про кожну перевірку повідомлятиметься на сайті Мінюсту. Разом з декларацією людини, яку перевіряють.

Це основне запитання нашого закону – чи може суддя, правоохоронець, чиновник пояснити походження свого майна. Свого і членів родини, з якими проживає. Допоможіть хабарникам у Вашому район нічого не забути і не оминути жодного запитання. Брехня про майно чи неможливість пояснити де взяв – підстава для люстрації.

Люстрація в нашому законі означає звільнення із забороною повертатися на державну службу впродовж 10 років. Потім продовжимо:).

А зараз – включайтеся! Цей закон по-справжньому не хотіла ані нинішня Рада, ані нинішній Президент. Буде багато саботажу, опору, зловживань при виконанні закону. Коли Ви це будете бачити – приходьте до порушників в кабінети і домагайтеся виконання закону.

Ми вже почали формувати Громадську раду з люстрації, яка координуватиме громадський контроль за очищенням влади на центральному рівні і буде призначати уповноважених для такої координації на місцях. Заявки приймаються до кінця тижня.

Але не чекайте ніякого статусу. Ви – громадянин. Є закон Про очищення влади, який влада має виконати. Домагайтеся цього. Станьте головним люстратором!

PS І давайте разом висловимо подяку людям, які зробили вирішальний внесок в появу цього закону:

1. Правникам-волонтерам, які писали закон або закони, що він повторив. Зокрема, Євгену Шевченку, Тетяні Козаченко, Віктору Смалію, Володимиру Яворському, Дмитру Лошакову – усім-усім десяткам правників, які є його авторами.

2. Усім учасникам десятків мітингів, пікетів та інших вуличних акцій:), які і переконали парламент, уряд і Президента, що закон краще підтримати. Спеціальні оплески для всіх однодумців з інших міст, містечок та сіл, які витратили великі гроші, час і зусилля, щоб на ці мітинги діставатися і не самім. Спеціальна шана Максиму Маньковському та Бориславу Березі, звісно. І спеціальне браво усім автомайданівцям, окремо – житомирському та одеському, і ще раз окремо – Сергію Кобі, Сергію Хаджинову та Сергію Пояркову. Як сказав один депутат з "Батьківщини" – палаючі шини дали Вам десь 50 голосів при вирішальному голосуванні Ради.

3. Усім депутатам нинішнього парламенту, які виступили співавторами закону і за нього голосували. Юрій Дерев'янко, Леонід Ємець, Олег Бондарчук мають повне право на великі мемуари "як ми проштовхували закон "Про очищення влади". Олександр Турчинов навіть не зможе написати всю правду про його величезну роль у цьому:). І не тільки він – ще кілька прізвищ політиків, чий внесок був вкрай важливий, я пообіцяв не згадувати. А ось міністра юстиції Павла Петренка можна і треба хвалити. Тим більше йому першому треба проходити люстраційну перевірку:).

4. Людмилі Козловській, Агнєшці Пясецькій та усьому фонду "Відкритий діалог", який переклав закон на 8 європейських мов, представив тексти 25 європейським експертам і провів неймовірне за масштабом обговорення закону в Раді Європі та Європарламенті.

5. Ультрасам Євгену, Кості і Жорі, які придумали і втілили дуже багато ідей для популяризації закону. Зокрема, і наш незабутній знак:).

6. Карлу Волоху за те, що він є. І за неперевершену здатніть домовлятися з ким завгодно в інтересах справу. Ірині Сусловій, Саші Дрік, Олені Мірошник, Надії Друговій, Павлу Костенку, Сергію Іванову, Наталці Даньковій – усім, хто сформував наш вкрай могутній Громадській люстраційний комітет.

З такими людьми ми обов'язково очистимо владу


Єгор Соболєв


Немає коментарів:

Дописати коментар