- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 5 травня 2014 р.

Пікетування прокуратури міста Дніпропетровська активістами ГО «Народна воля Дніпра»

Реагуючи на численні скарги і звернення громадян, мешканців ж/м Сонячний, 5 травня 2014 року активістами громадської організації «Народна воля Дніпра» було проведенно пікетування будівлі прокуратури міста Дніпропетровська.


Як зазначають організатори акції: «ця проблема перманентно жевріє вже років 6-7. Ділянка землі (колишнє унікальне Дитяче містечко) зараз у занедбаному стані. Місцева влада – бездіє!».



Крім того активісти наголошують, що землевідведення під АЗС на місці майданчика було проведенно незаконно без дотримання відповідних процедур (громадські слухання) при «кришуванні» місцевої прокуратури.


Звернення ГО «Народна воля Дніпра» до містян:
«Дніпропетровці, колишня злочинна влада позбавила наших дітей і онуків найкращого Дитячого містечка на ж/м Сонячний і без будь-якого обговорення або громадських слухань віддала його для будівництва на цьому місці вже 5-ї АЗС в цьому районі. Чи відповідає це інтересам наших дітей? 
Кожна влада наголошує: “Все найкраще дітям!” і позбавляє заради свого збагачення та бізнес-інтересів байдужих до міста підприємців наших дітей дитинства, відбираючи це найкраще.
 Влада, поверни землю дітям, а довіру - громаді!».


Фоторепортаж з місця події (ТУТ)


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко

Немає коментарів:

Дописати коментар