- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 8 травня 2014 р.

У разі військового вторгнення українцям видадуть зброю

Наразі в Україні нема законів, за якими можна видавати зброю громадянам. Так як це роблять терористи на сході країни.
Про це розповів командир батальйону територіальної оборони Києва Тарас Бородач.


«Нині в нас немає жодного законного способу просто озброїти людей по паспорту. Це, може, і добре, і погано. Тому що якщо на Сході зброю роздають, відповідно, ефективність підвищується у тих, хто її підвищує. Але є механізм, у разі прямої військової агресії громадяни матимуть можливість отримати зброю. Це, може, я сказав військову таємницю, але такий механізм є», - розповів командир батальйону.
Самооборона і надалі буде діяти в руслі громадської мілітарної структури, підтвердив Бородач.
«Ті меседжі, наче Самооборона Майдану розпускається – це неправда, самооборона Майдану діятиме надалі в якості громадської структури, вона переформатовується організаційно під мілітарний тип, який може співпрацювати з правоохоронними структурами», – сказав Тарас Бородач.


Немає коментарів:

Дописати коментар