- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 12 листопада 2013 р.

Україна аутсайдер у рейтингу купівельної спроможності


У рейтингу купівельної спроможності населення, оприлюдненому міжнародною компанією GFK, Україна зайняла 41 місце.


Експерти компанії оцінювали рівень купівельної спроможності громадян 42 країх за останній рік.

Враховувалося, скільки коштів отримує кожен житель країни протягом року після виплати всіх податків. З цієї суми люди мали сплатити комунальні послуги, купити продукти харчування, оплатити проїзд у громадському транспорті.

Очолив рейтинг найбагатших країн Ліхтенштейн. Слідом розташувалися Швейцарія, Норвегія, Люксембург та Швеція.

Україна опинилася у списку передостанньою – 41-ю, і розташувалася між Білорусією та Молдовою. В середньому купівельна спроможність населення зазначених країн становить 12 тис. 890 євро на рік на кожного жителя.

Розрив між країнами, що зайняли перші і останні рядки рейтингу дуже великий. Наприклад, для Ліхтенштейну показник купівельної спроможності склав 58 848 євро, а Швейцарія і Норвегія отримують по 36 тис 351 євро і 31 тис. 707 євро відповідно.

Польща виявилася більш ніж удвічі багатшою за Україну. На рік поляк в середньому витрачає 5870 євро, тоді як українець – 2206 євро.


Немає коментарів:

Дописати коментар