- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 13 листопада 2013 р.

В Росії ЄС порівняли з лазнею

Віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін порівняв Євросоюз з лазнею і заявив, що Україна за умов підписання угоди про асоціацію лише “сидітиме у передбаннику”.


Російський політик стверджує, що на Україну чекають маса обтяжливих умов, які держава має виконати після підписання угоди про асоціацію. При цьому Рогозін додає, що про вступ України до Євросоюзу мова навіть не йде.
“Ви вступаєте в дуже тривалий процес, в рамках якого будете виконувати масу обтяжливих для своєї країни, для своєї економіки, для своєї промисловості умов, не маючи, в кінцевому рахунку, перспективи вступу до Європейського союзу. Це як не в лазню сходити, а в передбаннику посидіти” , – заявив російський віце-прем’єр.
Політик вважає, що після підписання асоціації Україною та Молдовою порушаться наявні виробничі, промислові зв’язки і кооперація між країнами, а Євросоюз не захоче приймати до себе країни з нестабільними економіками.
“Ми побоюємося цих наслідків. І для Європейського союзу, очевидно абсолютно, це теж буде досить-таки серйозне питання. Я не думаю, що Європейський союз буде вічно гумовим, щоб розтягуватися якнайдалі на схід, набуваючи при цьому нестабільні економіки в свій склад”, – резюмував Рогозін.


Немає коментарів:

Дописати коментар