- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 18 квітня 2013 р.

НАЦІОНАЛІЗМ = НАЦИЗМ = ФАШИЗМ?!?


Сьогодні, на центральних каналах «українського» телебачення завзято мусується і вперто нав’язується тема фашизму українського походження. Генітально-фекальний склад мізків політиканів – уркаганів, різного штибу колесніченків, кернесів, бондаренок та їм подібних добкіних з ківаловими, змушує їх відригувати на загал і ліпити штампи та ярлики цілому народові. Великому народу, з великою культурою, мовою та історією. Народу, який вони люто ненавидять, за рахунок якого жирують та системно з завзяттям грабують.
Дискредитація націоналізму (читай – патріотизму) в Україні відбувається через ототожнювання його з «націоналістичною» партією ВО «Свобода». Партією, лідери якої неодноразово мали необережність образливо висловлюватись у бік представників інших національностей та засвітились в «битвах» проти георгієвських стрічок, червоних прапорів та «вдало» спровокували безглузду «війну пам’ятників». Адже через подібні асоціації створюється негативний образ представника національної еліти і нації в цілому.
Отже, спробуємо відокремити мухи від котлет, фашизм від націоналізму, а націоналізм в свою чергу, від ВО «Свобода».

ПРО ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТЬ

На наступних виборах (будь-яких) голосуватиму за Googlе, бо він на відміну від українських політиків на задані питання відповідає, не бреше, та на відміну від українських чиновників не краде і не бере хабарів… Інфа з Гуглу…

НАЦІОНАЛІЗМ - ідеологія і напрямок політики, базовим принципом яких є теза про цінність нації, як найвищої форми суспільної єдності та її первинності в державотворчому процесі. Відрізняється різноманіттям течій, деякі з них суперечать одне одній. Як політичний рух, націоналізм прагне до відстоювання інтересів національної спільноти у відносинах з державною владою.

НАЦИЗМ – Націонал-соціалізм – політична ідеологія, яка була економічною і політичною доктриною Німеччини (у часи Третього рейху). На думку багатьох політичних пропагандистів має багато спільного із фашизмом, і комуністами, зазвичай, класифікується, як один з його різновидів.

ФАШИЗМ (італ. fascismo, від італ. fascio — зв'язка, об'єднання) – форма правління та радикальна авторитарна імперіалістична націоналістична ідеологія, характерними ознаками якої є сильний культ особи, мілітаризм, тоталітаризм, імперіалізм та ідея постійної війни і панування (нічого не нагадує?).

Отже в двох словах по-кухонному: НАЦІОНАЛІЗМ – цінність (оберіг) нації, її культури та мови; НАЦИЗМ – перевага однієї нації над іншими (часто прив’язують до расизму); ФАШИЗМ – агресивне об’єднання.
Тобто, до розряду фашистів, при великому бажанні, можна віднести будь-яке об’єднання (фашио) громадян із будь-яким декларуванням мети їх об’єднання – будь-то ОСББ, профспілка робітників ботанічного саду або спілка затятих колекціонерів комах. Останні навіть «більш небезпечні» – схильні до насильства (над мухами). Але, є маленьке «але». Вікіпедійне визначення наголошує на тому, що фашизм – це об’єднання авторитарних радикалів мілітаризованих тоталітарним імперіалізмом і культом особи їхнього вождя (пахана). Ось тут, все починає «злипатись». Картинка сьогодення прояснюється і стає зрозумілим – хто справжній фашист.
Отже, фашистами є всі ті, хто більш ніж двадцять років незалежності ґвалтує Україну іграми в велику політику та під ширмою демократії (народовладдя) влаштовує черговий геноцид українському народу. Фашисти всі ті, хто стоїть за приватизаційним «дерибаном» української економіки, який був і є можливим завдяки режиму внутрішньої окупації і узурпації всіх гілок влади (міняються актори – влада, опозиція, а суть - залишається незмінною). Фашисти – всі ті, хто змусив сім мільйонів українців шукати кращої долі за межами країни, важкою працею розвиваючи економіки інших країн. Фашистами треба вважати всіх тих, хто стояв за знищенням унікальних вузько- і широкопрофільних виробничих підприємств, унікальних сільських господарств – всіх тих, хто руйнував і продовжує руйнувати (оптимізувати) систему освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, закриваючи і продаючи за безцінь дитячі садочки, школи, лікарні.
Після докорінної зміни прогнилої системи теперішньої влади пару-трійку пачок фашистів-українофобів стратять за вироком народно-революційного трибуналу. Партійна приналежність або інші другорядні чинники інших ознак (національність), великого значення не матимуть. Грабував народне, зраджував національним інтересам  – мусиш відповісти. А трибунал врахує всі «заслуги» перед українським народом. Згадає і «золоті» лавочки для харківського метро і київські каштани доставлені чартерами поштучно з Альфа Центавра, і «народного співака-космонавта» з орбіти додому поверне для вручення «нагороди» (посмертно) – аргументи знайдуться. І дороги і стадіони і держзакупівлі і багато чого іншого – все згадає.
 ВО «СВОБОДА» - НАЦІОНАЛІСТИ?

Та все не так просто. Де ви бачили ґвалтівника або серійного вбивцю, який би намагався попередити оточуючих про свої злочинні наміри? Він в будь-який спосіб приховуватиме свою злочинну сутність, а при першій нагоді спробує звинуватити будь-кого іншого. І ось він - зручний момент: з кожним наступним роком неухильно зростає національна свідомість серед українців. Ось кого треба «нагородити» синдромом меншовартості і провини. Заплямувати і нехай сором’язливо відмиваються від клейма «фашиста». А ще краще – зібрати їх (свідомих) в гетто, наприклад, партійне. Під прапорами яворинівського оскалу нетерпимості її лідера. Важливо, щоб зберігся колорит «образу». Тому, нападки про те, хто в усьому винен, мають озвучуватись українською і бажано у вишиванці – тавро готове.
 Залишається загадкою, хто перший вирішив, що роль такого відстійника націоналістів-мазохістів належатиме ВО «Свобода»? Хто першим вирішив долучити українських націоналістів до демонстрування ознак нетерпимості, ксенофобії та антисемітизму? Хто і для чого?
Давайте пройдемось по деяких пунктах чинного партійного Статуту ВО «Свобода»:

Розділ І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1.   Всеукраїнське об'єднання "Свобода"(далі ВО "Свобода" )
це політична партія, що об'єднує на засадах добровільності громадян України, які поділяють цілі, проголошені в його програмних документах.

Розділ ІІ. ЧЛЕНСТВО В ПАРТІЇ

2.1. Членом ВО "Свобода" може стати громадянин України, який, відповідно до Конституції України, має право голосу на виборах і який визнає Програму та Статут партії.

На цьому найцікавіше в документі закінчується, далі йдуть тлумачення організаційної побудови партійних структур за затвердженим шаблоном Міністерства юстиції України (у когось був сумнів?). Ніхто і ніколи не зареєстрував би фашистсько-націоналістичну партію (формування). З контексту наведених вище пунктів даних розділів Статуту ВО «Свобода» стає зрозуміло, що членом цієї партії може бути будь-який громадянин України, будь-якого кольору шкіри, розрізу очей, віросповідання та сексуальної орієнтації. Головні вимоги: право голосу на виборах і визнання партійної Програми та Статуту. І – жодного слова про націоналізм.
 Сергій Філіпенко

P.S. Мине зовсім небагато часу і всі вони приречені (добкінозаври, кернесодонти та птероківали) з завзяттям перечитуватимуть мої статті і розтягуватимуть їх на цитати, шукаючи в них ознаки фашизму, різних фобій та філій. Ну, що ж, не можу відмовити їм в такому задоволенні – готовий як бісером сипати цитатами. Іх Єсть у мЄня… А паплюжити чесне ім’я великого народу – не дозволю.

Джерело: LELEKA NEWS

Немає коментарів:

Дописати коментар