- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 5 березня 2017 р.

«Щури тікають з корабля»: в Україні масово звільняються судді

Окремі суди навіть припинили своє функціонування через відсутність суддів.
На сьогодні у двохстах українських судах і апеляційних судах залишилося працювати менше 50% суддів.
Окремі суди навіть припинили своє функціонування через відсутність суддів, передає ZN.UA. Про це повідомив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков.

За його словами, з червня до кінця вересня минулого року з судової системи за власним бажанням звільнилися 1600 людей, чого в історії України раніше не було ніколи.
Козьяков зауважив, що багато втомилися від постійного психологічного тиску і звинувачень. Багато взяли рішення про відхід після червневого рішення КСУ, який повернув пільги і гарантії при звільнення суддів у відставку за власним бажанням. У той же час, багатьох налякало кваліфікаційне оцінювання.
Окрім того велика кількість суддів просто не захотіли розголошувати свій майновий стан.
"Серед тих, хто пішов, було чимало професіоналів, порядних людей. Тепер приблизно в 200 судах залишилося менше 50% суддів. Аналогічна арифметика - в апеляційних судах. Існують десятки судів, де один, максимум два судді. Є місця, де суди не функціонують через відсутність суддів як таких. у курортному Яремче, наприклад. І в цих місцях держава не виконує конституційну функцію зі здійснення правосуддя. Погіршується якість прийнятих судових рішень, подовжуються терміни розгляду справ", - додав він.
За словами глави ВККС, сьогодні про очищення судової влади майже ніхто не говорить, оскільки суддівський корпус скоротився на третину.
"А ось з оновленням судової влади буде куди складніше. На підготовку судді піде 22-24 місяці", - заявив він.

Немає коментарів:

Дописати коментар